1. yle.fi
  2. Uutiset

Naistenklinikan tulipalon alta evakuoitiin lähes 70 perhettä, palo vaikuttaa sairaalan toimintaan tänäänkin: synnyttäjät ohjataan muihin sairaaloihin

Naistenklinikalla hoidetaan vain riskisynnytykset ja kiireelliset gynekologiset leikkaukset. 

Naistenklinikka (HUS)
Palomiehiä ja paloauto naistenklinikan edustalla
Naistenklinikan jätekuilussa oli syttynyt tulipalo, jonka seurauksena savua oli päässyt leviämään jätekuilun kautta useisiin kerroksiin.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Naistenklinikan eilinen tulipalo vaikuttaa sairaalan toimintaan myös tänään, tiedottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevalla Naistenklinikalla oli tulipalo eilen illalla. Tulipalo syttyi roskakuilussa. Savu kulkeutui kuilua pitkin talon sisälle useisiin kerroksiin aiheuttaen palohälytyksen. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Husin tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) palopaikan yläpuolella sijaitsevat viisi osastoa ovat edelleen kokonaan tai osittain pois käytöstä. Tämän vuoksi synnyttäjät ohjataan edelleen pääsääntöisesti Husin muihin synnytyssairaaloihin.

Synnytykseen tulevat ohjattiin jo viime yönä pääkaupunkiseudun muihin synnytyssairaaloihin tulipalon vuoksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että Naistenklinikalla hoidetaan vain riskisynnytykset ja kiireelliset gynekologiset leikkaukset.

– Tulipalolla on vaikutusta toimintaamme, mutta turvaamme kiireellisten potilaiden hoidon. Joitakin hoitojen siirtoja joudumme valitettavasti nyt alkuviikosta tekemään, osastonylilääkäri Mika Nuutila Naistenklinikalta kertoo Husin tiedotteessa.

Naistenklinikalta on tältä päivältä peruttu keisarileikkauksia, synnytysten käynnistämisiä ja gynekologisia leikkauksia.

Kiinteistöä tutkitaan

Husin mukaan Naistenklinikalta evakuoitiin sunnuntai-iltana lähes 70 perhettä tulipalon vuoksi.

Heidät siirrettiin Uuteen lastensairaalaan, Perhepesähotelliin ja toisiin hoitopaikkoihin Naistenklinikan sisällä. Lisäksi osa perheistä kotiutettiin.

Husin tiedotteessa kerrotaan, että Naistenklinikan kiinteistöä tutkitaan parhaillaan. Tavoite on saada synnytystoiminta Naistenklinikalla normaaliin laajuuteensa lähipäivinä.

Nyt poissa käytöstä olevilla osastoilla hoidetaan synnyttäneitä, sairaalahoitoa vaativia raskaana olevia ja naistentautien potilaita.

– Kaikki synnytyssalit ovat käytössä, mutta ongelma on se, mihin äidit saadaan synnytyksen jälkeen, jotta saamme tilat uudelleen käyttöön, osastonylilääkäri Nuutila totesi Ylelle maanantaiaamuna.

Naistenklinikan muissa yksiköissä potilashoito on jatkunut tulipalosta huolimatta.

Poliisi ei epäile tulipalossa rikosta

Helsingin poliisilaitos kertoi maanantaiaamuna (siirryt toiseen palveluun), että poliisi selvittää palon syttymissyytä, mutta ei epäile asiassa rikosta.

– Kyseessä on palonsyyn tutkinta. Poliisi ei siis epäile asiassa rikosta. Poliisin tiedossa ei ole, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja, toteaa rikoskomisario Saara Asmundela poliisin tiedotteessa.

Varmuutta palon syttymissyystä ei vielä ole.

Aiheesta aiemmin:

Naistenklinikka ei yöllä ottanut hoitoon uusia synnyttäjiä savuvahinkojen vuoksi – synnytykseen saapuneet ohjattiin muihin sairaaloihin

Helsingin Naistenklinikka täyttyi savusta, potilaita evakuoitiin muihin sairaaloihin – sammutustyöt saatu päätökseen

Lue seuraavaksi