1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Koululaiset aloittavat koulutyönsä upouudessa koulurakennuksessa Kuopion Hiltulanlahdella – koulu alkaa tänään isossa osassa maakuntaa

Tänään koulu alkaa paitsi Kuopiossa myös muun muassa Iisalmessa, Kaavilla, Pielavedellä ja Siilinjärvellä.

Kuopio
Ekaluokkalainen valmistautuu ylittämään tien suojatietä pitkin matkalla kouluun.
Koulu alkaa tänään maanantaina monessa Pohjois-Savon koulussa. Kuvituskuva.Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Kuopion Hiltulanlahdella koululaiset aloittavat tänään maanantaina koulutyönsä uudessa koulurakennuksessa. Hiltulanlahden koulu toimii myös Kaislastenlahden koulun väistötilana siihen saakka, kunnes uusi koulu valmistuu ensi vuoden lopussa.

Muita keskeisiä lähivuosien kouluhankkeita ovat Kuopion taidelukio Lumit, Hatsalan klassillinen koulu ja Riistaveden alueen koulu. Myös nuorisotilat laajenevat Etelä-Kuopiossa. Kuikkalammin päiväkodin kanssa samaan kiinteistöön valmistuu uusi paikka nuorille vuoden lopulla. Tila otetaan käyttöön ensi vuoden alussa.

Koulutyö käynnistyi Pohjois-Savossa osin jo viime viikolla, ensimmäisenä Varkaudessa keskiviikkona. Tänään koulu alkaa paitsi Kuopiossa myös muun muassa Iisalmessa, Kaavilla, Pielavedellä ja Siilinjärvellä.

Kuopiossa koulutaipaleensa aloittaa tänään 1 225 ekaluokkalaista. Yhteensä peruskoululaisia on 10 563. Lukiotaipaleensa aloittaa 776 uutta opiskelijaa, ja yhteensä päivälukioissa opiskelee 2 410 opiskelijaa ja aikuislukiossa 213 opiskelijaa.

Lue myös: Koulujen alkuun uppoaa perheiltä satoja euroja – kulutustutkijan mukaan älypuhelin on suuri kustannuserä, kun karvalakkimalli ei enää kelpaa

Lue seuraavaksi