Postinjakaja kiipelissä Kemissä: ensin uhkailtiin, sitten seurattiin ja lopulta tönäistiin autolla

Meri-Lapissa poliisilla oli jälleen kädet täynnä töitä viikonloppuna.

poliisi
Postinjakaja ja postilaatikko.
Postinjakajaa uhkailtiin perjantaina illalla Kemissä.Yle

Poliisilla on ollut Meri-Lapissa vilkas viikonloppu.

Postinjakajaa uhkailtiin perjantai-iltana Kemissä Siikakankaankujalla. Pihalla henkilöautossa ollut mies alkoi huutaa ja uhkailla postinkantajaa.

Postinjakaja poistui paikalta polkupyörällä, jolloin auto lähti seuraamaan häntä.

Ajoneuvo tönäisi polkupyörää, jonka jälkeen postinjakaja juoksi kerrostaloalueen pihapiiriin piiloon. Ajoneuvo kääntyi pihalla ja lähti pois.

Postinjakaja selvisi tilanteesta vammoitta, ainoastaan pyörän rengas vaurioitui.

Poliisi sai jälleen kiinni useita rattijuoppoja

Torniossa ja Kemissä jäi viikonlopun aikana kiinni viisi rattijuoppoa, joista kolme ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena.

Sunnuntain vastaisena yönä humalassa ajanut 21-vuotias mies joutui liikenneonnettomuuteen Kemi-Tornion välisellä moottoritiellä.

Miehen kuljettama musta henkilöauto vaurioitui pahoin ja kuljettajalle tuli verisiä ruhjeita kasvoihin. Kuski puhallutettiin ja alkometrin tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Kaksi todistajaa kertoivat, että ajoneuvo ohitti heidät erittäin kovaa vauhtia ja hetken päästä he olivat nähneet pölähdyksen ja ajoneuvon pysähtyneenä tien varteen.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Murtomiehet monin paikoin liikkeellä

Kemi-Torniossa tapahtui viikonloppuna myös useampia omaisuusrikoksia ja murtoja. Kemissä murtauduttiin lauantain vastaisena yönä Merilapin munkkituvalle, josta oli viety ainakin virvoitusjuomia.

Kukkosentiellä oli puolestaan yritetty murtautua asumattomaan omakotitaloon. Talon ulko-oven ikkunan läpi on heitetty kivi, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan asunnosta ei oltu viety mitään.

Kemissä autotallin omistaja sai lauantaina murtohälytyksestä ilmoituksen puhelimeensa.

Rakenteilla olevaan autotalliin yritettiin murtautua irrottamalla lautoja pressulla peitetystä oviaukosta. Tekovälineenä käytettiin biljardikeppiä.

Autotallista raahattiin halkomakone oviaukon läheisyyteen, mutta omistajan mukaan tallista ei kuitenkaan oltu viety mitään.

Tekijän jäljille poliisikoiran avulla

Poliisi sai lauantaina ilmoituksen anastetusta Toyota Hilux -merkkisestä henkilöautosta Siikakankaankujalla. Mies oli ollut auton kyydissä ja yrittänyt käynnistää autoa. Mies ennätti lähteä paikalta ennen poliisipartion tuloa.

Poliisikoira jäljesti autoon murtautujan. Auton anastuksesta epäillään entuudestaan poliisin tuntemaa, 31-vuotiasta miestä. Miehellä oli kantamuksena myös säkki, jossa oli virvoitusjuomia ja makeisia.

Poliisi selvittää miehen liittymistä muihin omaisuusrikoksiin, joita Kemissä on lähiaikoina ollut.

Tornion Liakassa vietiin lauantaina parkissa olleesta autosta omaisuutta. Auto oli jätetty lukittuna parkkiin Heinijänkäntielle ja omistaja huomasi palatessaan, että auton sivulasi oli rikottu ja autosta viety lompakko.