Helsingissä Raide-Jokerin työmaalla räjähti, kun pora osui vanhaan dynamiittiin– poliisi: kivenpalasia osui ainakin kahteen ohikulkijaan

Ensitietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

räjähdykset
Raide-Jokerin työmaa Oulunkylässä eli paikka, jossa pora osui dynamiittiin.
Työt Raide-Jokerin työmaalla Helsingin Oulunkylässä keskeytettiin toistaiseksi räjähdyksen takia.Juha Heikanen / Yle

Helsingin Oulunkylässä Raide-Jokerin työmaalla on maanantaina päivällä tapahtunut räjähdys, jonka seurauksena ainakin kahteen ohikulkijaan on osunut kivenpalasia.

Asiasta ovat tiedottaneet sekä Helsingin pelastuslaitos että poliisi. Poliisin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

STT:n mukaan räjähdyksestä lentäneet kivet osuivat toista loukkaantunutta olkapäähän. Hänet on toimitettu sairaalaan tutkittavaksi.

Toinen osumia saanut henkilö on poliisin mukaan ollut ilmeisesti koulun pihalla.

Komisario Esa Pennanen Helsingin poliisin johtokeskuksesta toteaa STT:lle, että poliisi tutkii tapahtunutta, mutta rikosnimike ei ole varmentunut.

– Jonkinlainen laiminlyönti siinä varmaan tulee kyseeseen, Pennanen sanoo.

Raide-Jokerin allianssin projektipäällikkö Ari Bergström kertoo Ylelle, että räjähdyksen aiheutti poran osuminen vanhaan dynamiittiin.

Bergströmin mukaan työt Oulukylässä on nyt toistaiseksi keskeytetty. Hän kuitenkin uskoo, että onnettomuus ei viivästytä Raide-Jokerin rakentumista.

Dynamiitti oli Raide-Jokerin mukaan (siirryt toiseen palveluun) jäänyt kallioon, kun alueella oli joskus aiemmin tehty kadunrakennustöitä.

kartta jossa oulunkylä
Yle Uutisgrafiikka

Poralla dynamiittiin osunut työntekijä ei loukkaantunut räjähdyksestä.

Bergströmin mukaan ainoa aineellinen vahinko on halkeama työmaata vastapäätä sijaitsevan talon ikkunassa.

Raide-Jokeri on pikaraitiolinja, joka rakennetaan Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille.

Oulunkylän Räjähdys , Porakone ja terä mikä osui dynamiittiin. Raide-Jokerin työmaa
Raide-Jokerin allianssin projektipäällikkö Ari Bergströmin mukaan kalliossa ei koskaan pitäisi porata niissä olevia vanhoja reikiä – juuri vanhojen räjähteiden takia. Nytkään työntekijä ei ollut porannut vanhaa reikää, mutta pora oli ilmeisesti osunut siihen vahingossa.Juha Heikanen / Yle