Kuusamon visenttipuistoon syntyi jo toinen vasikka ja kolmas on tulossa – Laji metsästettiin lähes sukupuuttoon 1920-luvulla

Jo toinen vasikka syntyi Euroopan pohjoisimpaan visenttipuistoon.

Kuusamo
Kuusamon tuorein visenttivasikka 2019
Kuusamon visenttipuiston Tulppaani on synnyttänyt vasikan. Tuoreella asukkaalla ei ole vielä nimeä.Ensio Karjalainen / Yle

Euroopan pohjoisimmassa visentti- eli Euroopan biisoni -puistossa Kuusamossa on syntynyt jo toinen vasikka. Kolme vuotta Kuusamossa toimineen visenttipuiston eläinmäärä on kasvanut uuden vasikan myötä kuuteen.

Eläimiä pitää lähivuosina siirtää jo pois Kuusamosta, sillä puistoon on syntymässä kolmas vasikka ensi keväänä. Kuusamon visenttipuisto on mitoitettu kahdeksalle eläimelle.

– On mahdollista, että visenteistä osa siirretään muualla Suomeen, ehkä Korkeasaareen. Mutta niitä voidaan viedä myös kauemmas Eurooppaan, Kuusamon visenttipuiston ”pehtoori” Heino Ervasti sanoo.

Kuusamon visenttipuisto Muojärven rannalla on kaksi vuotta vanha. Kuusamoon tuotiin neljä visenttiä Ruotsin Avestasta, kun puisto Avestassa alkoi täyttyä visenteistä.

Visentti eli Euroopan biisoni metsästettiin lähes sukupuuttoon 1920-luvulla. Nyt Euroopan suurimman nautaeläimen kanta on kasvanut niin, että visenttejä löytyy luonnostakin tuhansia muun muassa Puolassa.

Kuusamon visenttipuisto on osa kansainvälistä ohjelmaa, jolla suojellaan visenttikantaa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).