Keskustan alamäki herättää keskustelua puolueen linjasta myös Keski-Suomessa

Keskustan saarijärveläinen kansanedustaja Petri Honkonen haluaa, että puolueen "herrat" osallistuvat aktiivisemmin keskusteluun puolueen linjasta.

Keski-Suomi
Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni.
Keskustan puheenjohtajakisa ratkeaa syyskuussa. Ehdolla ovat Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Keskustan toisen kauden kansanedustaja Petri Honkonen haluaa kenttäväen äänen paremmin kuuluviin puolueen politiikassa.

Kannatuksen romahtaminen on herättänyt keskustaväen pohtimaan puolueen poliittista linjaa. Honkosen mielestä puolueen johtohenkilöt eivät ole osallistuneet tähän keskusteluun kovin aktiivisesti.

- Keskustan kenttäväki janoaa suoraa puhetta puolueen tilasta ja tulevaisuudesta, mutta kepun ”herrat” eivät vaivaudu osallistumaan keskusteluun, Honkonen toteaa julkilausumassaan maanantaina.

Honkosen mielestä keskustajohto on edellisellä vaalikaudella keskittynyt hallitusvastuuseen ja unohtanut puolue- ja järjestötyön. Johdon kritiikkiä ovat esittäneet myös keskustakonkarit Seppo Kääriäinen, Pekka Perttula ja Ossi Martikainen Kanava-lehden esseessään, jonka Suomen Kuvalehti julkaisi (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun, vain tilaajille) viime viikolla.

Keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Pertti Lehtomäki Multialta on kuitenkin sitä mieltä, että puoluejohto on kuunnellut kenttäväkeä. Puolueen kannatuslukujen lasku on Lehtomäen mielestä seurausta viime kauden hallitusvastuusta.

Lehtomäki myöntää, että virheitäkin on tehty - esimerkkeinä hän mainitsee uuden taksilain sekä maakuntauudistuksen kariutumisen.

Keski-Suomen piirin puheenjohtaja näkee, että keskusta tarvitsee nyt sukupolvenvaihdosta, joka hänen mukaansa onkin näköpiirissä.

– Mikäli oikein luen kenttää niin näin tulee käymäänkin, Lehtomäki toteaa.

Lehtomäki sanoo, että Keski-Suomen keskustaväellä on vapaat kädet puheenjohtajaäänestyksessä Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa. Piirin puheenjohtaja kertoo olevansa Katri Kulmunin kannalla.