1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin Naistenklinikalla toiminta palaa normaaliksi tiistai-aamulla – tulipalo osui synnytysten sesonkiajalle

Naistenklinikan vuodepaikkojen käyttöaste on juuri nyt varsin korkea. Sunnuntaisen tulipalon takia lähes 70 perhettä evakuoitiin.

Naistenklinikka (HUS)
Palomies ja klinikan henkilökuntaa Naistenklinikan ulkopuolella Helsingissä 11. elokuuta 2019.
Synnyttäjiä jouduttiin ohjaamaan Naistenklinikalta toisiin sairaaloihin.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Naistenklinikan synnytys- ja leikkaustoiminnat palautuvat normaaleiksi tiistai-aamulla klo 7.30 alkaen.

Naistenklinikan jätekuilussa syttyi sunnuntaina tulipalo, jonka seurauksena lähes 70 perhettä evakuoitiin. Palosta levisi savua useisiin kerroksiin.

Tulipalon jälkeen viisi Naistenklinikan osastoa on ollut kokonaan tai osittain pois käytöstä. Tänään Naistenklinikalla on hoidettu riskisynnytykset ja kiirelliset leikkaukset.

Palopaikan lähellä ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevien gynekologisten syöpien poliklinikan ja päiväkirurgian yksiköiden osalta tilannetta kuitenkin selvitetään yhä.

Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että tiloissa on yhä jonkin verran savun hajua, mutta perusteita poikkeusjärjestelyille ei enää ole.

Laskettuja aikoja on nyt erityisen paljon

Osastonylilääkäri Mika Nuutila kertoo STT:lle, että savusta kärsineitä vuodepaikkoja on yhteensä noin 70. Näistä viidennen kerroksen lapsivuodeosastolla on 50 paikkaa ja toisella osastolla 20 paikkaa.

Nuutilan mukaan vuodepaikkojen käyttöaste on juuri nyt korkea. Tulipalo osui nimittäin synnysten sesonkiaikaan, eli laskettuja aikoja on tällä hetkellä erityisen paljon.

– 50 potilaan osastolla kuormitus on lähelle 80:tä prosenttia, Nuutila laskee.

Tulipalon takia synnyttäjiä ohjattiin Espoon Jorvin sairaalaan sekä Lohjan ja Hyvinkään sairaaloihin. Osa on kotiutettu ja osa on ollut potilashotellissa.

– Potilaat ovat olleet evakossa, mutta pääsevät palaamaan niiltä osin kuin on tarvetta, Nuutila sanoo.

Nuutilan mukaan Naistenklinikan henkilökunta on seurannut evakkoon joutuneita potilaita muihin sairaaloihin.

Poliisi kertoi aiemmin, että se ei epäile tulipaloon liittyvän rikosta.

Lue lisää:

Naistenklinikan tulipalon alta evakuoitiin lähes 70 perhettä, palo vaikuttaa sairaalan toimintaan tänäänkin: synnyttäjät ohjataan muihin sairaaloihin

Naistenklinikka ei yöllä ottanut hoitoon uusia synnyttäjiä savuvahinkojen vuoksi – synnytykseen saapuneet ohjattiin muihin sairaaloihin

Lue seuraavaksi