1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ampiaiset

Rikollinen pakeni samaan aikaan poliisia ja ampiaisia – saatiin kiinni lasten kahluualtaasta

Sekä poliisit että kiinniotettu joutuivat lääkärinhoitoon ampiaisten pistosten takia.

ampiaiset
Ampiainen.
Markus Kauppinen / Yle

Saksan Oldenburgissa nähtiin tänään maanantaina erikoinen näytelmä, jossa ampiaiset avustivat poliisia rikollisen kiinniotossa, kertovat saksalaiset tiedotusvälineet.

Tapahtumat käynnistyivät aamulla, kun kaksi poliisia oli mennyt hakemaan miestä, jonka oli määrä suorittaa 11 kuukauden vankilatuomio.

Kun poliisit tulivat miehen asunnolle, tämä pakeni hyppäämällä ensimmäisen kerroksen parvekkeelta puutarhaan. Pahaksi onnekseen mies laskeutui juuri kasvillisuuden seassa olleeseen ampiaispesään.

Raivostuneet pistiäiset hyökkäsivät joukolla miehen kimppuun, joka yritti juosta pakoon hurjasti huitoen.

Asunnosta palanneet poliisit saivat kuitenkin miehen kiinni. Tuolloin ampiaiset suuntasivat pistonsa myös poliiseihin, jotka joutuivat päästämään irti vangistaan. Mies otti uudelleen jalat alleen, mutta ampiaisparvi pysyi hänen kintereillään.

Epätoivoinen vankikarkuri suuntasi pakonsa erään asuintalon pihaan, mihin oli jätetty lasten puhallettava kahluuallas. Mies yritti piiloutua sekä lentäviltä että juoksevilta takaa-ajajiltaan sukeltamalla pää edellä veteen.

Pakomatka päättyi tähän, sillä virkavallan koura onki karkulaisen esiin altaan pohjalta.

Sekä poliisit että 32-vuotias pidätetty joutuivat kääntymään lääkärin puoleen saadakseen hoitoa ampiaisten pistoihin. Molemmilla poliiseilla oli kuusi pistosta, lähinnä kasvoissa ja ylävartalossa, kertoo Nordwest Zeitung (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi