Frisbeegolfrata ankkalammen kupeessa on huono yhdistelmä – “Lintuja on heitetty kiekoilla tahallaan”

Eläinsuojeluyhdistys on huolissaan frisbeegolfkentän vaikutuksista lintuihin.

Frisbeegolfkiekko voi osuessaan tehdä haittaa linnuille. (Arkistokuva) Kuva: YLE / Anu Rummukainen

Kajaanissa Soidinsuon ja Laajankankaan välisellä ulkoilualueella oleva ankkalampi on tuttu paikka monelle lintujen ruokkijalle. Samalla alueella on myös suuri frisbeegolfkenttä, mikä huolestuttaa eläinsuojeluyhdistystä.

– Linnut tulevat ruoan perässä lammelle, ja tämä frisbeegolfkiekkojen heittely sitten voi satuttaa näitä lintuja. Tänä kesänä sain tietää, että lintuja on heitetty kiekoilla myös tahallaan, Kajaanin eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Leena Turpeinen sanoo.

Turpeisen mukaan alueella on havaittu linnuilla siipirikkoja ja myös jalkaongelmia. Eläinsuojeluilmoitukset ovat aina toisen käden tietoa, eikä Turpeinen siis voi olla varma, ovatko tapaukset suoraa seurausta frisbeegolfin pelaamisesta.

– Olen ymmärtänyt näistä ilmoituksista, että kyse on juuri näistä kiekoista. Tietenkään kaikki osumat eivät ole tahallisia, Turpeinen sanoo.

Kajaanin kaupungille ei ole tullut ilmoituksia, että frisbeegolfkentästä olisi ollut haittaa linnuille.

– En ole ikinä kuullut koko asiasta, eikä meillä ole tietoa, että frisbeegolfista olisi ollut haittaa, Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström sanoo.

Turpeinen kehottaa kaikkia ankkalammella aikaansa viettäviä ilmoittamaan, mikäli frisbeegolfista on selvää haittaa linnuille. Ilmoituksen voi tehdä Kainuun eläisuojeluyhdistykselle tai kaupungille netistä löytyvän palautepalvelun kautta. (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)