Tampere aikoo mahduttaa Ruotulaan golfkentän, raitiotien ja kerrostaloalueen

Kaupunki jatkaa yleiskaavan tekemistä siltä pohjalta, että Teiskontien varteen saadaan sopimaan ratikan itähaara ja uusi kerrostaloalue.

Tampere
Läheltä
Yle

Tampereen Ruotulassa pelataan nähtävästi golfia jatkossakin. Kaupunginhallitus on päätynyt näkemykseen, jonka mukaan raitiotien itäinen haara linjataan Teiskontien varteen, johon tulee myös kerrostalovyöhyke.

Tampereella on jo pitkään mietitty, miten Taysista Lamminrahkaan jatkettavalle ratikkalinjalle saadaan tarpeeksi käyttäjiä myös matkan varrelta.

Golfkentän toisella laidalla on vastassa Kaupin metsäalue, jonka säilymistä moni pitää tarkasti silmällä. Asiat liittyvät raitiotien yleissuunnitelmaan, jonka on määrä valmistua vuonna 2020.

Uusiin lähijunapysäkkeihin ei vielä kantaa

Sen sijaan uusien lähijunapysäkkien sijoituspaikkoihin ei vielä oteta kantaa, vaan asiaa selvitellään lisää. Mietittävänä on useita uusia junapysäkkejä tai -seisakkeita nykyisten kiskojen viereen.

Selvityksessä tutkitut asemat ovat Kalkku, Amuri, Rantaperkiö, Vuohenoja, Messukylä ja Hankkio. Nykyisessä yleiskaavassa ovat jo Tesoma, Sellu ja Lakalaiva. Vaikka toteuttamisesta päätettäisiin, rakentamisen ajankohta on eri asia. Vuosia voi kulua useita tai useita kymmeniä.