1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkelissä Lentokentänkadulla vaarallisia aineita kuljettaneen rekan perävaunu ojassa – ulkopuolisille ei vaaraa, katu osin suljettu liikenteeltä

Perävaunun kyydissä oli vaarallisia aineita kuten hartsia ja kaliumhydroksidia.

Mikkeli
Tielle purettua rekan peräkärryn kuormaa Mikkelissä Lentokentänkadulla 13.8.2019.
Lentokentänkadulla puretaan käsin ojaan päätyneen rekan perävaunun kuormaa. Timo Ikonen / Yle

Mikkelissä Lentokentänkatu on suljettu Insinöörinkadun ja Työmiehenkadun väliltä viime yönä ojaan päätyneen rekan perävaunun takia. Onnettomuuspaikalla on liikenteenohjaus.

Perävaunussa oli vaarallisiksi luokiteltuja aineita kuten hartsia ja kaliumhydroksidia. Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan vaarallisista aineista ei ole vaaraa ulkopuolisille.

Palomestari Jarno Laikola kertoo rekan perävaunun olleen täyteen lastattu. Ensimmäisenä kuormasta purettiin kuution kokoinen hartsiastia, joka vuoti.

– Jouduimme tilaamaan imuauton, jotta saimme astian tyhjennettyä ilman sen särkymistä lisää, Laikola kertoo.

Hartsi ärsyttää hengitystä, joten pelastajat käyttivät suojavarustusta.

Seuraavaksi kuormasta purettiin kaksi kaliumhydroksiditynnyriä, joista toinen vuoti.

– Aine on vahvasti emäksinen, joten jouduimme laittamaan vahvempaa suojavarustusta päälle, Laikola sanoo.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tehtävästä kello 00.50. Rekan perävaunu oli irronnut mutkassa ja kaatunut ojaan. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Aamuseitsemältä Laikola arvioi pelastajien purkaneen noin kolmanneksen rekan kuormasta.

– Perävaunuun ei pääse konekalustolla sisälle, joten kuorma on tyhjättävä käsipelillä. Tämä on hidasta hommaa, Laikola sanoo.

Laikola kertoo pelastajien tietäneen, mitä rekan ja peräkärryn kyydissä oli. Varmaa tietoa ei kuitenkaan ollut siitä, mikä lastista on auton ja mikä peräkärryn puolella.

Yöllä onnettomuuspaikalla oli töissä viisi pelastajaa. Aamulla kolme pelastajaa jatkavat kuorman tyhjentämistä. Työ kestää useita tunteja.

Kuorman purkamisen jälkeen pelastuslaitos arvioi, tarvitaanko onnettomuuspaikalla kemikaalintorjuntaa. Vasta sen harkinnan jälkeen peräkärry voidaan nostaa ojasta hinauksen tai nosturin avulla.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 13.8.2019 kello 8.23.

Lue seuraavaksi