Hyppää sisältöön

Kaksi uutta ebolalääkettä antaa toivoa epidemian taltuttamisessa

Lääketieteen asiantuntijat ovat ottaneet askeleen eteenpäin tehokkaan ebolahoidon kehittämisessä.

Verenvuotokuume ebolaan on kuollut 1 400 ihmistä Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa. Kuvassa puetaan suojavarusteita hoitajan päälle Benin kaupungissa. Kuva: Hugh Kinsella Cinningham / EPA

Yhdysvaltain terveysviranomaiset kertovat ebolahoidon edistyneen. Tutkimusta rahoittaneiden viranomaisten mukaan alustavat tulokset osoittavat, että kaksi ebolaa vastaan kehitettyä lääkettä ovat kliinisissä kokeissa parantaneet elossaololukuja selvästi.

REGN-EB3- ja mAb114-lääkkeet ovat "ensimmäiset lääkkeet, jotka ovat tieteellisessä tutkimuksessa selvästi osoittaneet ebolaviruksen kantajien kuolleisuuden vähenemistä", Yhdysvaltain kansallisen allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci totesi.

Terveysviranomaiset kuitenkin muistuttavat, että paras keino lopettaa ebolaepidemia on ennaltaehkäisy. Siinä esimerkiksi rokotukset ovat tärkeässä roolissa. Viranomaiset arvioivat parhaillaan useita rokotevaihtoehtoja.

Yli 1 800 ihmistä on kuollut uusimman ebolaepidempian aikana itäisessä Kongon demokraattisessa tasavallassa viime vuoden elokuusta alkaen.

Lue lisää:

WHO julisti Kongon demokraattisen tasavallan ebolaepidemian kansainväliseksi terveysuhaksi – matkustusta ei rajoiteta

Kaksi ebola-terveystyöntekijää surmattiin Kongossa – virus saavutti ensimmäisen isomman kaupungin