Vaasa tarjoaa apua perheen pieniin pinteisiin

PEPPI-perhetyö koittaa tavoittaa lapsiperheet ennen kuin on liian myöhäistä.

perhetyö (sosiaalityö)
lastensuojelu
Marko Väänänen / Yle

Vaasassa satsataan matalan kynnyksen perhetyöhön. PEPPI-perhetyöksi nimetyssä palvelussa halutaan antaa tukea ja apua perheen normiarjen pienissäkin pinteissä.

Tuki on tarkoitettu sellaisille perheille, jotka eivät ole lastensuojelun tai sosiaalihuollon asiakkaina.

Kynnys lähteä hakemaan apua on usein korkea ja tilanteet voivat päätyä perheessä liian pitkälle. Nyt halutaan olla ajoissa huolehtimassa perheiden hyvinvoinnista.

Perheohjaajana työskentelevä Terhi Silvendoin kertoo, että pulmatilanteita perheissä on tietenkin monenlaisia. Tyypillisimpiä, mistä vanhemmat kyselevät, ovat lasten raivokohtaukset.

– Mietitään, että kuuluuko sellainen tiettyyn ikään ja onko se normaalia.

PEPPI-perhetyö kuuluu kaupungin perheneuvolan palveluihin.

Vanhempien olisi oltava itselleen armollisempia

Silvendoin on huomannut, että vanhemmat asettavat itselleen korkeita odotuksia. Mielessä on jokin vanhemmuuden malli, jota koitetaan noudattaa ja kun se ei välttämättä arkielämässä toteudukaan, alkaa paineita kasaantua.

– Vanhempien pitäisi olla itselleen armollisempia. Lapsiperheessä asiat eivät kuitenkaan aina mene niin kuin on suunnitellut, sanoo Silvendoin.

PEPPI-perheohjaajaan voi olla yhteydessä puhelimella 040 357 5684 tai sähköpostilla terhi.silvendoin@vaasa.fi (siirryt toiseen palveluun) . Lisäksi syksyllä avautuu chat-palvelu, jossa neuvoa voi kysyä nimettömänä.

– Monilla perheillä ei ole esimerkiksi isovanhempia tai muuta tukiverkostoa, josta voisi kysyä neuvoa ja tukea, kertoo Silvendoin.

Perheohjaajan kanssa voi sopia myös tapaamisen. PEPPI-perhetyö on luottamuksellista ja maksutonta. Pääsääntöisesti palvelua voi saada kolme kuukautta.