Loiste Sähköverkon uusi nimi on Kajave Oy – "Nimi ei tarkoita mitään, mutta sen voi liittää kainuulaiseen sähkön jakeluun"

Loiste Sähköverkko Oy on tiistaista alkaen Kajave Oy.

Sähkön jakelu
Ilmakuvaa Sotkamosta
Kajave toimittaa sähkön kaikkialle Kainuuseen sekä osaan Pohjois-Pohjanmaata. Kajave

Loisteen Sähköverkon nimen muutoksella Kajaveen halutaan erottaa verkkotoiminta muusta Loisteen nimen alle jäävästä liiketoiminnasta, eli sähkön myynnistä, tuotannosta ja kaukolämmöstä.

– Nimiasiaa ryhdyttiin miettimään viime syksynä. Nimi ei varsinaisesta tule mistään, eikä nimi ei tarkoita mitään, mutta sen voi liittää kainuulaiseen sähkön jakeluun, sanoo toimitusjohtaja Heikki Juntunen.

Juntusen mukaan Loiste Sähköverkon uusi nimi ei enteile muutoksia omistussuhteisiin. Muutos ei myöskään vaikuta verkkoyhtiön liiketoimintaan tai organisaatioon tai omistukseen.

Kajave toimittaa sähkön kaikkialle Kainuuseen sekä osaan Pohjois-Pohjanmaata. Yhtiö työllistää Kainuussa suoraan ja välillisesti yli sata henkilöä ja investoi tänä vuonna sähköverkkoonsa yhteensä 21,9 miljoonaa euroa.

Kajavella on sähköverkkoa noin 13 500 kilometriä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)