1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Torikadun pysäkkimuutokset aiheuttivat muutaman päivän ryysiksen – bussiopas: "Piti erikseen jokaiselta kysyä, minne he olivat menossa"

Oulun joukkoliikenteen kahdeksan bussiopasta ovat osoittautuneet monille asiakkaille kullanarvoisiksi.

Oulu
Bussiopas Teemu Rautajoki kokee, että uudistusten jälkeen matkustaminen sujuu jo paremmin.
Oulun joukkoliikenteen bussiopas Teemu Rautajoki.Arto Veräjänkorva / Yle

Oulun vilkkampien bussipysäkkien muutokset Torikadulla samaan aikaan talviaikatauluihin siirtymisen kanssa ovat aiheuttaneet hämmennysta bussimatkustajien keskuudessa.

Oulun jouk­ko­lii­ken­ne­pääl­lik­kö Ed­win 't Lamin mukaan keskuspysäkkien uudelleenjärjestely on iso muutos. Torikadun ruuhkien toivotaan kuitenkin helpottavan pysäkkimuutoksen myötä. Kaupunkiliikenteen linjat 1-17 lähtevät Kaupungintalon ja Oulu 10:n pysäkeiltä. Seutuliikenteen linjat numerosta 20 eteenpäin lähtevät Pekurin pysäkiltä.

Oulun joukkoliikenteen kahdeksan bussiopasta ovat osoittautuneet monille asiakkaille kullanarvoisiksi, kun oma bussi ei välttämättä lähdekään linjalle enää tutusta paikasta.

Bussiopas Teemu Rautajoki kertoo, että pahimmat hetket koettiin koulujen alkaessa viime torstaina kun pysäkkiaikataulut eivät vielä olleet päivittyneet, mutta nyt tilanne alkaa jo vakiintua.

– Ihmiset, jotka eivät ole ottaneet selvää tästä ovat enemmän pihalla.

– Pahin ryysis oli viime viikolla, kun tämä pysäkkimuutos astui voimaan. Meillä oli vieläpä kymmeneen asti väärät aikataulut, niin piti erikseen jokaiselta kysyä, minne he olivat menossa, että pääsee ihmiset oikeille paikoille. Nyt homma tuntuu pelittävän tässä, Rautajoki sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)