Kajaanilainen judoka Roope Korhonen valittiin alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin

Roope Korhonen edustaa Suomea Mixed Team -joukkuekilpailussa yhdessä viiden muun judokan kanssa.

judo
Roope Korhonen.
Kajaanilainen Roope Korhonen edusti Suomea myös alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa kolme vuotta sitten.Jorma Korhonen

Roope Korhonen on nimetty Suomen joukkueen Mixed Team -joukkuekilpailuun alle 73 kilon painoluokkassa. Alle 21-vuotiaiden judon EM-kisat järjestetään syyskuussa Vantaalla.

– Tavoitteenamme olivat yksilökilpailut ja niiden jälkeen joukkuekisa, mutta tällä kertaa saavutukset eivät riittäneet. Eurooppa cupeissa kisattiin kaikkiaan 15 ottelua, joista Roope sai yhdeksän voittoa, mutta koki kuusi tappiota, valmentaja ja Roopen isä Jorma Korhonen kertoo.

– Kauden aikana Roopelta meni polvilumpion pois sijoiltaan. Tällä hetkellä sen kunto on parempi, kun se teipataan. Toivottavasti sille ei tule takapakkia, Korhonen jatkaa.

Mixed Team -joukkuekilpailussa valmentajana toimivan Jorma Korhosen mukaan Suomen joukkue on nuori ja kokematon. Hän toivoo venymistä kaikilta.

– Olisi hienoa, jos joukkue menestyisi kotikisoissa ja taistelisi mitaleista. Kilpailuista saa kuitenkin aina tärkeää kansainvälistä ottelukokemusta.

Korhonen kilpailee Suomen joukkueessa viiden muun judokan kanssa. Mixed Team -joukkuekilpailu otellaan kisojen viimeisenä päivänä sunnuntaina 15.9.2019.

Roope Korhonen edusti Suomea myös alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa kolme vuotta sitten.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)