Asap Rocky palasi lavalle – Blockfestin järjestäjä: Artisti vahvistanut tulonsa myös Tampereelle

Kohuttu räppäri palasi yleisön eteen Kaliforniassa ja kuulee ruotsalaisoikeuden tuomion pahoinpitelysyytteestään keskiviikkona.

rap
Asap Rocky.
Asap Rockylle on sovittu viikonlopulle useita keikkoja Euroopassa. Kuva on Barcelonasta vuodelta 2018.Christian Bertrand / AOP

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky eli Rakim Mayers on edelleen tulossa esiintymään Tampereella järjestettävään Blockfestiin, vakuuttaa tapahtuman järjestäjä.

Fanit ovat jännittäneet artistin pääsemistä siitä lähtien, kun Asap Rocky joutui Ruotsissa heinäkuussa tutkintavankeuteen pahoinpitelystä epäiltynä.

Blockfestin järjestäjä Kalle Kallonen kertoo Ylelle, että artisti on vahvistanut tulonsa Suomeen samalla, kun hän vahvisti keikkansa Hollannissa.

– Tiedämme, milloin Asap Rocky lentää Suomeen. Kaikki majoitukseen ja tuotantoon liittyvät järjestelyt ovat valmiina.

Räppärin on määrä esiintyä perjantaina Tampereella, lauantaina Sveitsin Orpundissa ja sunnuntaina Hollannin Biddinghuizenissa.

Kunhan Tukholman käräjäoikeus ei keskiviikkona määrää jotain aivan muuta.

"Fuck Sweden"

Asap Rocky palasi sunnuntaina esiintymislavalle, puolitoista viikkoa vapautumisensa jälkeen.

Keikalla Kalifornian Anaheimissa räppäri kiitti fanejaan tuesta ja korosti, ettei hänellä ole mitään Ruotsin kansaa vastaan. Viihdesivusto TMZ:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) yleisö kuitenkin huusi rytmikkäästi “Fuck Sweden”.

Virallinen Ruotsi, Asap Rocky ja Yhdysvaltain silmäätekevät ajautuivat sanaharkkaan heinäkuussa, kun räppäri ja kaksi hänen seurueeseensa kuulunutta henkilöä pidätettiin Tukholmassa pahoinpitelystä.

Lue tapahtumasarjasta lisää täältä.

Syyttäjä vaatii Asap Rockylle puolta vuotta vankeutta. Räppäri ja seurue päästettiin tutkintavankeuden jälkeen vapaaksi odottamaan tuomiota. Lue oikeudenkäynnistä lisää täältä.

Tuomio julkistetaan Tukholmassa keskiviikkona iltapäivällä.

Yleisin ennakkoarvio ruotsalaismedioissa on ollut se, että Asap Rocky tuomitaan lyhyeen, esimerkiksi kuukauden vankeuteen. Vaihtoehtoisia rangaistuksia ovat ehdollinen vankeus, sakot tai yhdyskuntapalvelu.

Joutuuko muusikko palaamaan Ruotsiin mahdollista tuomion suorittamista varten? Ennakkoarviot siitä vaihtelevat.

Viikonloppukeikat Euroopassa vai oharit?

Blockfestin järjestäjä Kalle Kallonen vakuuttaa, että Suomeen tuloaan artisti ei ole ollut perumassa missään vaiheessa.

– Tuskin kovin monella artistilla on keikkafiilistä sen jälkeen, kun on istunut vankilassa kuukauden. Siksi koen, että Asap Rocky välittää faneistaan paljon, kun hän tekee tällaisen (Tampereen) keikan.

Tähtiesiintyjien vierailujen perumiset ovat olleet harmillisen yleisiä tänä kesänä: Swedish House Mafia perui keikkansa Weekendissa ja Flow’n isoksi nimeksi kiinnitetty Cardi B jätti tulematta.