Hyppää sisältöön

Tampereen Areena alkaa jo nousta näkyviin

Rautatien päälle rakennettava Kansi ja Areena sekä hotelli ja tornitalot valmistuvat vuonna 2022. 

Kuva: SRV

Tampereen keskustassa Kannen ja Areenan työmaalla on jo edetty viereisen Kalevantien sillan tasolle.

Tiistaina Areena alkoi nousta kannelta ylöspäin. Nyt rakennetaan muotteja pilareiden tukirakenteille.

– Elo-syyskuun vaihteessa pääsemme areenan osalta elementtien asentamiseen ja silloin alkaa syntyä jo enemmän näkyvää tulosta kannella, kertoo SRV:n hankejohtaja Henrik Eklund.

Kesän aikana on jo esimerkiksi valettu lopullisen kannen pintalaattoja. Kannen ensimmäisen asuintornin Topaasin ja toimistotorni Kruunun osalta kannen päällinen rakentaminen alkoi kesäkuussa.

– Hankkeen alkuperäisestä aikataulusta ollaan hieman jäljessä ja tästä johtuen areenan rakentaminen on myös alkanut hieman alustavia suunnitelmia myöhemmin. Viivästymisellä ei ole tässä hankkeen alkuvaiheessa merkittävää vaikutusta valmistumisaikatauluun, kertoo Eklund.

Rautatien päälle rakennettava Kansi ja Areena sekä hotelli ja tornitalot valmistuvat 2022. Areena on valmis jo vuoden 2021 lopulla.

Työmaan edistymistä voi seurata SRV:n sivuilla olevasta nettikamerasta (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Tampereella on käynnissä Suomessa ainutlaatuinen rakennustyömaa – ratapihan päällä tehdään töitä minuuttiaikataululla öisinkin

Video kertoo Tampereelle vihdoin rakennettavan areenan yllättävät vaiheet – Kalervo Kummolalla ja Epuilla ollut sormensa pelissä