1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. oluenvalmistus

Siikarannasta tulee Kuopion pienpanimokeskittymä – Iso-Kallan panimo muuttaa syyskuussa RPS Brewingin naapuriin

Uusin tiloihin tulee myös panimon tuotteiden myymälä.

Iso-Kallan panimon nykyiset tuotantotilat sijaitsevat Leväsellä. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kuopiolainen pienpanimo Iso-Kallan panimo muuttaa syyskuun aikana uusiin isompiin tuotantotiloihin.

Yhtiö muuttaa Leväsen teollisuusalueelta Siikarantaan, toisen pienpanimon RPS Brewingin naapuriin. Siikarannasta tulee muuton jälkeen Pohjois-Savon pienpanimokeskittymä.

– Syyskuun lopussa koko toiminta on toivottavasti Siikarannassa, kertoo Marko Pietikäinen Iso-Kallan panimolta.

Iso-Kallan panimo on hankkinut uusiin tiloihin aiempaa isomman keittolaitteiston sekä suurempia käymissäiliöitä. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa oluiden, lonkeroiden ja limonadien vuosituotanto nykyisestä noin 100 000 litrasta 300 000 litraan.

Pietikäisen mukaan vuosittainen liikevaihto on nykyisin 400 000 euron luokkaa ja tavoitteena on nostaa se parin vuoden sisällä miljoonan euron tuntumaan.

Tiloihin tulee myös myymälä-ravintola

Laajennus mahdollistaa samalla myös oluen myynnin asiakkaille suoraan panimolta. Panimon nykyiset tilat Leväsellä ovat olleet yhtiön mukaan liian ahtaat oluiden suoramyyntiä ajatellen.

Ravintolamyymälän on tarkoitus aueta panimon yhteyteen pian muuton jälkeen. Myös naapurissa toimiva RPS Brewing myy tuotteitaan suoraan panimoltaan.

Iso-Kallan panimolla on neljä vakituista työntekijää ja suunnitelmissa on palkata laajennuksen jälkeen pari uutta työntekijää.

Yhtiö aloitti pienpanimotoiminnan Pielavedellä sukumaatilan yhteydessä loppuvuodesta 2013.

Lue lisää:

Alkoholilain uudistus avasi hanat – nyt yli puolella pienpanimoista on oma kauppa: "Oma myymälä voi olla tärkein tulonlähde"