Kaupunginteatterin jättisatsaus Nunnia ja konnia marssittaa lavalle teatterin kaikki näyttelijät: "Panostus on suuri ja niin ovat myös odotukset"

Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämöllä on syksyllä tunkua, sillä koko henkilökunnan lisäksi musikaalia tahdittaa 14-henkinen orkesteri.

musikaalit
Nunnia ja konnia -musikaalin näyttelijöitä.
Kokkolan kaupunginteatterin suursatsaus saa ensi-iltansa elokuun lopussa.Päivi Karjalainen / Kokkolan kaupunginteatteri

Kokkolan kaupunginteatterin syksyn jättisatsaus Nunnia ja Konnia -komediamusikaali näkyy myös laajassa esiintyjäkaartissa.

Elokuun lopulla ensi-iltansa saavaan esitykseen osallistuu poikkeuksellisesti koko teatterin henkilökunta, lisäksi mukana on vierailijanäyttelijöitä sekä Mikko Pellisen johtama 14-henkinen orkesteri.

– Yleensä talon ulkopuolelta ei montaa näyttelijää oteta, mutta tämä on poikkeus. Bändin koko on yleensä 2–5 ihmistä, että nyt sekin on mittasuhteiltaan suurempi, kertoo teatterinjohtaja Juha Vuorinen.

Teatterinjohtaja myöntää, että paineita lipunmyyntiin on, sillä musikaali on yksi Kokkolan kaupunginteatterin suurimmista tuotannoista.

– Tällä hetkellä olen luottavainen, sillä ennakkomyynti ja varaukset ovat lupaavassa nousussa. Panostus on suuri, että odotukset ovat sen mukaiset. Jos päästään viime kaudella suosituimman ja koko 2010-luvun katsotuimman Koukussa-farssin kävijämäärään eli noin 6 500:aan, niin siihen ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.

Sen vuoksi jo syksyllä musikaalista on näytöksiä peräti 40. Tiistain avoimet harjoitukset vetivät katsomon täyteen.

Katsojamäärät kasvaneet tasaisesti

Kokkolan kaupunginteatteri kasvatti viime näytäntövuonna katsojamääräänsä noin tuhannella.

Viime syksyn ja kevään aikana näytökset vetivät noin 19 000 katsojaa.

Teatterinjohtaja Vuorinen toivoo, että hyvä suunta jatkuu. Hän luottaa koostamaansa ohjelmistoon, sillä floppeja ei ole viime vuosina mukaan mahtunut.

– Kun tarjotaan tasalaatua, niin yleisökin luottaa ja tulee uudelleen, Vuorinen sanoo.

Syyskausi tarjoaa myös draamaa, kun marraskuussa ensi-iltansa saa Miisa Lindénin ohjaama Loviisa - Niskavuoren nuori emäntä.

Lisäksi vierailuesityksenä tarjolla on valtakunnallisen monologikilpailun voittaja Eino Leinon Eksät. Pinja Hahtolan esityksessä ääneen pääsevät muun muassa Leinon tunnetuimmat muusat.

Teatterinjohtaja Vuorinen ohjaa itse syksyllä Hämähäkkinaisen suudelma -näytelmän.