Facebook kuunteli ja kirjoitti ylös käyttäjien äänipuheluita – yhtiön mukaan käytännöstä luovuttiin viikko sitten

Bloombergin mukaan Facebook-käyttäjien keskusteluja kuunnelleille alihankkijoille ei kerrottu syytä siihen, miksi keskusteluja piti litteroida.

Mies katsoo Facebookin aloitussivua
Facebook värväsi alihankkijoita kuuntelemaan ja kirjoittamaan ylös käyttäjiensä puheluita.Ismo Pekkarinen / AOP

Teknologiajätti Facebook on kuunnellut käyttäjiensä äänipuheluita ja kirjoittanut ylös niiden sisältöä, kertoo yhdysvaltalaismedia Bloomberg. Facebook kertoi Bloombergille tehneensä näin sellaisten käyttäjien kohdalla, jotka olivat antaneet siihen luvan.

Facebook oli värvännyt satoja alihankkijoita kuuntelemaan ja litteroimaan Facebook Messengerin käyttäjien äänipuheluita.

Yhtiön mukaan se toimi näin testatakseen ja kehittääkseen keinoälynsä kykyä tulkita puhetta. Facebook kertoo, että puheluiden kuuntelu lopetettiin yli viikko sitten.

Myös Apple ja Google kertoivat hiljattain lopettaneensa käyttäjien keskustelujen ja äänikomentojen kuuntelun. Amazon puolestaan on antanut käyttäjille mahdollisuuden estää heidän äänensä tallentamisen.

Bloombergin mukaan Facebook-käyttäjien keskusteluja kuunnelleille alihankkijoille ei kerrottu syytä siihen, miksi keskusteluja piti litteroida.

Miljardisakot yksityisyyden loukkaamisesta

Heinäkuussa sosiaalisen median jätti sopi maksavansa noin viiden miljardin dollarin eli noin 4,5 miljardin euron sakon käyttäjien yksityisyyden loukkaamisesta.

Kyse oli siitä, että Facebook hyödynsi kasvojentunnistusteknologiaa käyttäneiden ihmisten henkilökohtaisia tietoja ja käytti puhelinnumeroita mainostarkoituksiin.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on Bloombergin mukaan kiistänyt kongressin edessä sen, että yhtiö keräisi käyttäjien äänitietoja.

– Puhutte salaliittoteorioista, joiden mukaan kuuntelemme mikrofonejanne ja käytämme sitä mainoksiin, Zuckerberg sanoi Bloombergin mukaan (siirryt toiseen palveluun) senaattori Gary Petersille kuulemisessa vuonna 2018.

Lähteet: AFP