Pukinkulman päiväkotilapset palaavat omaan päiväkotiin

Päiväkotilaiset ovat olleet toisen päiväkodin tiloissa kesän ajan.

päivähoito
Päiväkoti
Pukinkulman päiväkoti Vaasan Vetokannaksella.Terhi Varjonen/Yle

Alskatintien ison työmaan vieressä olevan Pukinkulman päiväkotilaiset pääsevät takaisin omaan päiväkotiin. Päiväkodin toiminta käynnistyy omissa tiloissa perjantaina.

Pukinkulmalaiset ovat olleet kesäkuun alusta lähtien Malmöntalon päiväkodin tiloissa, poissa tietyömaan ja VPK:n rakennustyömaan ääreltä. Siirto oli mahdollinen, sillä kesäaikana lapsia on vähemmän hoidossa. Nyt kaikki lapset palaavat takaisin ja tilaa on löydyttävä.

Pukinkulmassa on päiväkotiryhmiä kaksi ja niissä on yhteensä 32 lasta.

"Piha on turvallinen"

Tilapäiset aidat rakennuksen ympärillä on tarkastettu ja ennen perjantaita tehdään vielä tarvittavia korjauksia. Päiväkodin johtaja Eeva Kuusisto sanoo, että piha on turvallinen.

– Etupiha on soratettu ja pysäköinnille on merkitty selvät paikat. Vanhemmille on osoitettu kuusi lyhytaikaista pysäköintipaikkaa ja henkilökunnalla on omat autopaikat meluvallin luona.

Pihatyöt lähes valmiit

Päiväkodin kanssa samalla tontilla on ollut myös Vetokannaksen VPK:n talon rakennustyömaa. Se talo on nyt valmis. VPK ja päiväkoti vaihtoivat pihojensa paikkaa. Päiväkodin piha on siirretty kauemmaksi vielä rakenteilla olevasta tiestä.

Pihatyöt on suurimmalta osin jo tehty. Pihassa on kaksi pöytäryhmää, uusia hiekkalaatikoita ja kunnostettuja leikkivälineitä ja keinuja.

Uuteen mäkeen on kylvetty heinänsiemenet ja pihaan tulee vielä istutuksia. Kuusisto on pihaan tyytyväinen, sillä piha on talon suuntainen ja hyvän kokoinen kahdelle ryhmälle.