Hyppää sisältöön

Ulkomaisille opiskelijoille etsitään ystäväperheitä Lappeenrannassa – uudet ystävykset yhdistetään molempien toiveiden mukaan

Ulkomaisen opiskelijan ystäväperheeksi ryhtyvän ei tarvitse järjestää opiskelijalle erityistä ohjelmaa, vaan tärkeintä on aivan tavallinen yhdessäolo.

Lappeenrannassa parhaillaan haettavat ystäväperheet tapaavat kansainväliset ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat syyskuun loppupuolella. Kuva: Kari Kosonen / Yle

Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto etsivät ystäväperheitä ulkomaisille opiskelijoilleen.

Ystäväperheet tutustuttavat opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Samalla perheet pääsevät tutustumaan ystäväopiskelijansa kulttuuriin ja käyttämään kielitaitoaan.

Ystäväperheiksi toivotaan kaikenikäisiä ja -kokoisia perheitä aina yksin asuvista suurperheisiin.

Ystäväperhetoimintaa SAIMIAssa koordinoiva Alexandra Karaseva kertoo tiedotteessa, että hakuvaiheessa kysytään muun muassa perheen harrastuksia.

– Ystäväperheet ja kansainväliset opiskelijat yhdistetään molempien toiveiden mukaan, Karaseva kertoo.

Tavallista suomalaiselämää

Perheiden ei odoteta järjestävän ystäväopiskelijoilleen erityistä ohjelmaa tai kustantavan heidän menojaan, vaan yhdessäolo ja arkinen tekeminen riittävät. Tärkeintä on aito kiinnostus opiskelijaa ja hänen kulttuuriaan kohtaan.

Ystäväperhehaku on käynnissä. 9. syyskuuta asti, ja perheiden ja opiskelijoiden yhteinen tutustumisilta järjestetään 25. syyskuuta Lappeenrannassa.

Tutustumisillan jälkeen perheet ja opiskelijat sopivat tapaamisistaan itse.

Hakulomakkeen voi täyttää LUT-yliopiston verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).