Muusajuhlien festivaalituottaja vastaa kritiikkiin tapahtuman rönsyilystä: "Höpsistä pussiin, tämä on hallittu kaaos. On vara mistä valita"

Festivaalijärjestäjien mukaan laaja kirjo on poikkitaiteelliselle tapahtumalle luontevaa.

Oulu
Festivaalituottaja  Kari Miettunen, Oulun Muusajuhlat
Muusajuhlien festivaalituottaja Kari MiettunenRisto Degerman / Yle

Muusajuhlat tuo jälleen oman säväyksensä Oulun elokuisten kulttuuritapahtumien joukkoon.

Tiistaina käynnistynyttä poikkitaiteellista sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlaa vietetään sunnuntaihin saakka eri puolilla kaupunkia ja Oulun naapurikunnissakin.

Kuudettatoista kertaa järjestettävä festivaali keskittyy kirjallisuuden lisäksi sanataiteen eri muotoihin, kuten runonlausuntaan, näytelmätaiteeseen, musiikkiin ja performansseihin. Festivaalituottaja Kari Miettusen mukaan laaja kirjo on poikkitaiteelliselle tapahtumalle luontevaa.

– 79,2 prosenttia on sanataidetyyppistä ja loput erilaista performanttishenkistä stand upia, elokuvaa, sarjakuvaa, you name it!

Miettunen vastaa Muusajuhlien saamaan palautteeseen festivaalin rönsyilystä genrestä toiseen.

– On tullut palautetta, että tämä on liian sillisalaattimainen: liikaa sitä ja liikaa tätä, eikö voisi keskittyä yhteen teemaan. Olen sanonut että höpsista pussiin, tämä on hallittu kaaos. On vara mistä valita, Miettunen toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)