Räppäri Asap Rockylle ja kahdelle kaverille ehdollista vankeutta pahoinpitelystä katutappelussa, ei hätävarjelua – Yle seurasi hetki hetkeltä

Tuomitut maksavat uhrille 1 200 euroa vahingonkorvauksia sekä oikeudenkäyntikulut.

tuomiot
Asap Rocky
Asap Rocky Patrick Kovarik / AFP

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky eli Rakim Mayers ja kaksi hänen seurueeseensa kuulunutta on tuomittu ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä, joka tapahtui Tukholmassa kesäkuun lopulla.

  • Ehdollinen vankeus tarkoittaa sitä, että tuomitut eivät saa syyllistyä uusiin rikoksiin Ruotsissa seuraavan kahden vuoden aikana. Jos he syyllistyvät, tuomiot voivat muuttua vankeudeksi.
  • Oikeuden mukaan kyse ei ollut hätävarjelusta.
  • Mayers ja kaksi kaveria maksavat uhrille lähes 1 200 euroa vahingonkorvauksia. Uhri sai pahoinpitelyssä haavoja ja mustelmia.
  • Miehet eivät joudu vankilaan eivätkä he joudu maksamaan sakkoja, sillä pahoinpitely ei kokonaisuudessaan ollut niin vakava ja miehet olivat pidätettyinä kuukauden.
  • Puolustus ei ole päättänyt, valittavatko he tuomioistaan.

Tiedotustilaisuus on päättynyt. Voit katsoa sen tallenteena Areenasta. Tuomari Per Lennerbrant kertoi toimittajille tuomion taustoista ja vastasi kysymyksiin.

Syyttäjä vaati kaikille kolmelle kuuden kuukauden vankeutta. Syyttäjän mukaan he kaatoivat uhrin, 19-vuotiaan miehen maahan ja pahoinpitelivät tätä.

Kaikki kolme kiistävät syyllistyneensä pahoinpitelyyn. Heidän mukaansa kyse oli hätävarjelusta.

Seurasimme tapahtumia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.