Hämeenlinnan kaupunginmuseo jatkaa murhatarinoitaan

Museovieraat pääsevät leikkimään Sherlock Holmesia tai neiti Marplea jälleen syyskuun alussa Palanderin kotimuseossa Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Nuori nainen vanhassa talossa
Palanderin talon aiemmassa murhamysteerissä talon tytärtä Amalia Tavastkalliota esitti amanuenssi Eva Sirén kaupunginmuseosta. Antti Ruonaniemi / Yle

Hämeenlinnan kaupunginmuseo teki suomalaista museohistoriaa tuodessaan näytellyn murhamysteerin Palanderin kotimuseoon viime marraskuussa. Palanderin talossa pääsee pohtimaan murhaajaa jälleen syyskuun alussa.

Syyskuun pelin tarina on sama kun aiemmissa murhamysteereissä, mutta marraskuussa kaupunginmuseo tuo Palanderiin uuden mysteerin yleisön ratkottavaksi.

Palanderin mysteeripeleihin otetaan sisään parinkymmenen minuutin välein 2-8 henkilöä kerrallaan. Vieraita kuljetetaan huoneista toiseen. Joka huoneessa amatöörietsiville esitetään osia mysteeristä. Lopulta vieraat saavat osoittaa taitonsa salapoliisina ja päätellä murhaajan.

Vanha puinen talo
Palanderin 1860-luvulla rakennettu talo toimii kotimuseona ja nyt myös murhamysteerin näyttämönä.Antti Ruonaniemi / Yle

Aiemmat mysteerit ovat olleet huippusuosittuja. Sekä marraskuun että tämän vuoden helmikuun mysteeripelit myytiin loppuun hetkessä. Näin käynee myös nyt.

– Kolmasosa syyskuun peleistä on jo nyt myyty, vaikka tapahtumaa ei ole vielä edes markkinoitu, kertoo Amanuenssi Antti Krapu Hämeenlinnan kaupunginmuseosta.