Savon Median lehtien toimitusten yt-neuvottelut päättyivät – joitakin työtehtäviä lakkaa, vähennyksistä selvitään "pehmeillä keinoilla"

Lehtien sisältötoimintoja käytiin läpi 17 julkaisussa, joista suurimmat ovat Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti ja Pieksämäen Lehti.

sanomalehdet
Savon Sanomat
Savon Median lehtien toimitukset muokkaavat toimintamallejaan tämän ja ensi vuoden aikana.Antti Karhunen / Yle

Savon Media Oy:n lehtien toimitusten yt-neuvottelut ovat päättyneet, yhtiö tiedottaa.

Neuvottelut käytiin yhtiön mukaan, jotta Savon Median toimintamallit ja organisaatiorakenne tukisivat parhaalla mahdollisella tavalla lukijoiden muuttunutta mediankäyttöä. Neuvottelut koskivat noin 90 työntekijää ja vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 12 henkilötyövuotta.

Lehtien sisältötoimintoja käytiin läpi 17 julkaisussa, joista suurimmat ovat Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti ja Pieksämäen Lehti. Päätetyt uudelleenjärjestelyt toteutuvat tämän ja ensi vuoden aikana.

Savon Median sisältöjohtajan, Savon Sanomien päätoimittajan Seppo Rönkön mukaan vähennykset toteutetaan pääosin eläkejärjestelyillä, osa-aikaistamisilla sekä opinto- ja perhevapailla. Joitakin työtehtäviä tulee lakkaamaan. Tarkkoja henkilötyövuosien vähennyksiä on Rönkön mukaan vaikea arvioida.

Savon Sanomien pääluottamushenkilö Marita Tiihonen kommentoi neuvotteluja Savon Sanomien verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)Tiihonen on erittäin tyytyväinen, että työnantaja oli valmis hyväksymään pehmeät keinot tavoitteeseen pääsemiseksi.

– Prosessi on ollut henkilöstölle raskas, kun se ajoittui kesälomakauteen ja kun edelliset yt-neuvottelut olivat Savon Sanomissa vasta puolitoista vuotta sitten. On ikävää, että media-alan työpaikat vähenevät kovaa vauhtia, Tiihonen sanoo lehdelle.

Savon Media Oy on osa pörssiyhtiö Keskisuomalaista.