1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Koulutyö Turun Sepänkadun väistötiloissa jatkuu toistaiseksi

Kaupunki suunnittelee oppilaiden hajasijoitusta kaiken varalta.

Turku
Puolalan koulun väistötila Sepänkadulla.
Koulutyö Sepänkadun väistötötiloissa alkoi keskiviikkona. Arkistokuva.Minna Rosvall / Yle

Turun Sepänkatu 2 kiinteistö jatkaa toimintaansa Puolalan koulun väistötilana. Turun virkamiesjohto päätyi ratkaisuun käytyään keskiviikkona läpi rakennuksen tilannetta. Ympäristöterveydenhuollon näkemyksen mukaan rakennusta voidaan käyttää koulutilana.

Kaupunki katsoo tiedotteessaan, että Sepänkatu 2:ssa kesän aikana tehdyt tutkimukset sekä niiden suositusten perusteella tehdyt korjaukset on tehty oikein ja perusteellisesti. Kesän aikana tehtyjen tutkimusten jälkeen ei ole myöskään tullut esiin sellaista uutta tietoa, jonka mukaan tila ei olisi turvallinen.

Koska Sepänkadun väistötila on herättänyt huolta vanhemmissa ja mediassa on noussut esiin epäilyjä tehtyjen tutkimusten oikeellisuudesta, Turun kaupunki teettää tiloissa lisätutkimuksia. Tutkimustulosten valmistuminen vie ainakin kaksi viikkoa. Rakennuksen käytöstä Puolalan koulun väistötilana päätetään uusien tutkimustulosten valmistuttua.

Puolalan koulun oppilaiden huoltajille järjestetään ensi viikolla jo aiemmin ilmoitetut vanhempainillat, joissa muun muassa käydään läpi, miten koulutyö olisi järjestettävissä, mikäli Sepänkadun kiinteistö asetetaan käyttökieltoon.

Niille vanhemmille, jotka eivät halua tuoda lapsiaan Sepänkadun tiloihin, vaihtoehtoina ovat esimerkiksi koulun käyminen lähikoulussa tai kotona. Keskiviikkona, ensimmäisenä koulupäivänä, 450 oppilaasta oli poissa 81.

Joukko vanhempia oli jo ilmoittanut lapsensa jäävän kotiin tiistaina järjestetyssä keskustelutilaisuudessa, johon osallistui koulun 900 huoltajasta noin 130.

Oppilaiden hajasijoitusta suunnitellaan jo nyt siltä varalta, että kiinteistö joudutaan myöhemmin selviävien tutkimustulosten perusteella sulkemaan sisäilmaongelmien takia.

Turku harkitsee Sepänkatu 2 kiinteistön asettamista osittaiseen käyttökieltoon

Sepänkadun koulutalon homeongelma ratkaistavissa – koulutyö voi alkaa normaalisti

TS: Sepänkadun koulutalosta löytynyt mustaa hometta – ympäristöterveydenhuolto pohtii käyttökieltoa

Puolalan remonttikoulun väistötilat Sepänkadulla korjattiin – sisäilmaa seurataan koko kouluvuoden ajan

Lue seuraavaksi