Trump twiittasi Hongkongin tilanteesta: “Presidentti Xi voi halutessaan selvittää ongelman nopeasti ja inhimillisesti”

Trump ehdotti viestissään myös henkilökohtaista tapaamista Kiinan presidentille.

Hongkong
Valtava ihmisjoukko. Keskellä patsas. Taustalla Hongkongin pilvenpiirtäjiä.
Mielenosoittajat pelkäävät hallinnon puuhaaman lain johtavan Kiinaa arvostelevien toisinajattelijoiden luovuttamiseen tuomittaviksi Manner-Kiinaan.Chan Long Hei / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä, että Kiinan presidentti Xi Jinping voi halutessaan ratkaista väkivaltaiseksi kärjistyneen tilanteen Hongkongissa inhimillisellä tavalla.

– En epäile yhtään, että jos presidentti Xi haluaa ratkaista Hongkongin tilanteen nopeasti ja inhimillisesti, hän myös tekee niin, Trump twiittasi.

Lisäksi Trump ilmeisesti ehdotti Xille henkilökohtaista tapaamista, jotta Trump voisi auttaa tilanteen ratkaisemisessa.

Mielenosoittajat ovat liikkeellä Hongkongissa jo kymmenettä perättäistä viikkoa. Tilanne on kiristynyt jo siihen pisteeseen, että Kiinan hallinto puhuu mielenosoituksista terroristisena toimintana.

Esimerkiksi Hongkongin lentoasema oli alkuviikosta poissa käytöstä, kun tuhannet mielenosoittajat tukkivat lentoaseman. Keskiviikkona lentoasema pääsi jälleen jatkamaan toimintaansa mielenosoittajien poistuttua paikalta.

Lisää aiheesta:

Hongkongin lentokenttä on jälleen avattu protestien aiheuttaman jumin jälkeen

Kiinan johto tekee tietä tylylle väliintulolle Hongkongissa – puolisotilaalliset joukot liikkeellä rajalla, valtionmedia puhuu terrorismista

Kiina kovisteli Hongkongin mielenosoittajia: "Tulella leikkivät tuhoutuvat"

Lähteet: AFP, Reuters