Maasotakoulun alokkaista tulee tänään jääkäreitä – ohimarssi sulkee teitä Miehikkälässä

Kolmisensataa Maasotakoulun alokasta vannoo tänään sotilasvalan tai antaa sotilasvakuutuksen Miehikkälässä.

alokkaat
Rakuunoiden viimeinen sotilasvala
Miehikkälän keskustassa järjestetään tänään Maasotakoulun tämän vuoden toisen saapumiserän sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet. Arkistokuva.Mikko Savolainen/Yle

Maasotakoulun alokkaiden sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään tänään Miehikkälässä.

Sotilasvalan vannoo tai sotilasvakuutuksen antaa tänään kolmisensataa Haminan reserviupseerikoulun jääkäri- ja kuljetuskomppanian alokasta. Valan tai vakuutuksen jälkeen Maasotakoulun alokkaista tulee jääkäreitä.

Alokkaat vannovat sotilasvalan kello 13 Miehikkälän koulukeskuksen kentällä. Tilaisuus on yleisölle avoin. Erillinen sotilasvakuutustilaisuus sen sijaan on tarkoitettu ainoastaan varusmiesten kutsumille läheisille ja kutsuvieraille.

Teitä suljetaan ohimarssin ajaksi

Vala- ja vakuutustilaisuuksien jälkeen Miehikkälän keskustassa järjestetään varusmiesten ohimarssi, joka kulkee reittiä Yhdyspolku-Palotie-Keskustie.

Ohimarssi sulkee Seututie 384:n Keskustien ja Taavetintien väliseltä osuudelta vajaan kilometrin matkalta. Myös Palotie ja Laurintie ovat ohimarssin ajan suljettuina liikenteeltä.

Tieosuudet suljetaan noin puolen tunnin ajaksi noin kello 13:45 iltapäivällä. Kiertotienä ohimarssin ajan toimii tie 3831 Suurmiehikkäläntie-Kalliokoskentie.