1. yle.fi
  2. Uutiset

Sepänkadun koulutalon koululakkoa jatketaan – vanhempien edustaja: "Haluamme vaikuttaa päättäjiin"

Osa huoltajista hakee lapselleen siirtoa toiseen kouluun, osa lapsista jatkaa kotikoulussa.

Turku
Puolalan koulun väistötila Sepänkadulla.
Koulutyö Sepänkadun väistötötiloissa alkoi keskiviikkona. Arkistokuva.Minna Rosvall / Yle

Osa Turun Puolalan alakoulun lasten vanhemmista aikoo jatkaa lasten koululakkoa ainakin parin viikon ajan, kun uusia tuloksia Sepänkadun koulutalon sisäilmamittauksista odotellaan.

Keskiviikkona, ensimmäisenä koulupäivänä, 450 oppilaasta oli poissa 81.

– Koululakko jatkuu, koska mielestäni meille ei ole osoitettu kiinteistön terveellisyyttä. Rakennus- ja lupalautakunta käsittelee terveysviranomaisten lausuntoa ja haluamme vaikuttaa lautakuntaan, vanhempien edustaja Katja Hjerppe toteaa.

Hjerppen mukaan kukin vanhempi hoitaa lastensa koulunkäynnin tavallaan. Osa hakee lapselleen siirtoa toiseen kouluun, osa lapsista jatkaa kotikoulussa.

Julkisuudessa on sekä kaupungin että vanhempien puolesta väläytetty mahdollisuutta hajasijoittaa Puolalan alakoululaiset muihin kouluihin ja luokkiin.

Sepänkatu 2, turvallinen vai ei?

Turun kaupunki linjasi keskiviikkoiltana, että koulunkäynti Sepänkadulla voi jatkua. Kaupunki katsoo tiedotteessaan, että Sepänkatu 2:ssa kesällä tehdyt tutkimukset on tehty oikein ja perusteellisesti.

Osa vanhemmista on eri mieltä. He pitävät kaupungin teettämiä tutkimuksia puutteellisina.

– Jotta kiinteistö voidaan todeta turvalliseksi, siellä pitää tehdä kuntotutkimus, johon liittyy rakenneavauksia, vanhempien edustaja Katja Hjerppe sanoo.

Puolalan koulun remontin on määrä valmistua ensi vuoden loppupuolella. Sepänkadun koulutalo on väistötilana Puolalan koululaisille varsinaisen koulun remontin ajan.

Juttua päivitetty 16.8.: Tarkennettu tekstiin, että vain osa vanhemmista pitää kaupungin teettämiä tutkimuksia puutteellisina.

Lue lisää:

Koulutyö Turun Sepänkadun väistötiloissa jatkuu toistaiseksi

Turku harkitsee Sepänkatu 2 kiinteistön asettamista osittaiseen käyttökieltoon

TS: Sepänkadun koulutalosta löytynyt mustaa hometta – ympäristöterveydenhuolto pohtii käyttökieltoa

Lue seuraavaksi