Junkohalli halutaan pystyyn haastekampanjalla

Jalkapalloseura Keminmaan Pallo polkaisi kampanjan käyntiin Facebookissa keskiviikkona.

liikuntatilat
Kemin Junkohalli lytyssä repeämän seurauksena.
Yleensä hallin toimintakausi on alkanut loka-marraskuussa.Minna Aula / Yle

Meri-Lapissa on aloitettu haastekampanja Kemin Junkohallin kuntoon saamiseksi. Ylipainehalliin tuli muutama viikko sitten repeämä, jonka korjaaminen voi maksaa jopa 50 000 euroa. Halliyhtiöllä ei ole korjaamisen varaa.

Jalkapalloseura Keminmaan Pallo on valmis osallistumaan hallin korjaamiskustannuksiin ja haastaa kaikki muut hallia käyttävät alueen liikuntaseurat mukaan.

– Syksy puskee päälle ja harjoitteluolosuhteet huononevat. Junkohallin käyttäjät ovat pääasiassa nuoria, myös muita kuin jalkapalloilijoita, kertoo haastekampanjan taustasta Keminmaan Pallon puheenjohtaja Jarkko Pauna.

Seura vetoaa myös alueen päättäjiin, jotta he ryhtyisivät toimeen hallin pystyyn saamiseksi.

Myös yritykset haastetaan mukaan

Kemiläinen yrittäjä Sakari Laukkanen on aloittanut puolestaan haastekampanjan alueen yrityksille.

– Mainostalo Teippari Oy on laittanut ensimmäiset 1000 euroa tähän tärkeään hankkeeseen, Laukkanen kirjoittaa Facebookissa.

Laukkanen haastaa päivityksessään myös muita yrityksiä kampanjaan mukaan. Hän lupaa, että hänen yrityksensä valmistaa kunniataulun haasteeseen osallistuneista yrityksistä hallin seinälle.

Junkohalli on Meri-Lapin ainoa paikka, jossa voi talvisin pelata täyden kentän jalkapallo-otteluita. Hallissa käy viikoittain harrastamassa 1500 jalkapalloilijaa ja muiden lajien harrastajaa.