Meksiko puuttunut ihmiskauppaan – pelastanut kymmeniä tuhansia siirtolaisia salakuljettajien käsistä

Meksiko taipui kesäkuussa Trumpin hallinnon vaatimuksiin ja lupasi rajoittaa Yhdysvaltain vastaiselle rajalle pyrkivien siirtolaisten määrää.

muuttoliike
Meksiko on kiristänyt rajavalvontaansa. Nyt monen Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin suuntaavan siirtolaisen matka katkeaa ennen pääsyä Yhdysvaltain rajalle. Kuvan siirtolaiset saapuivat heinäkuussa Ciudad Juarezin kaupunkiin Meksikossa.
Meksiko on kiristänyt rajavalvontaansa. Nyt monen Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin suuntaavan siirtolaisen matka katkeaa ennen pääsyä Yhdysvaltain rajalle. Kuvan siirtolaiset saapuivat heinäkuussa Ciudad Juarezin kaupunkiin Meksikossa.David Peinado / EPA

Meksiko ilmoitti keskiviikkona pelastaneensa yli 46 000 siirtolaista salakuljettajien kynsistä viime joulukuusta alkaen. Reilut 19 000 ihmistä on löydetty viimeisen kahden kuukauden aikana.

Meksiko taipui kesäkuussa Yhdysvaltain vaatimuksiin ja lupasi hillitä maan pohjoisrajalle pyrkivien siirtolaisten määrää. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli uhannut Meksikoa tuontitulleilla, mikäli se ei rajoita Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin pyrkivien siirtolaisten virtaa.

Uuden siirtolaispolitiikan myötä Meksiko on muun muassa lisännyt rajavalvontatehtäviin yli 20 000 kansalliskaartin jäsentä. Kriitikoiden mukaan tämänkaltaiset toimet työntävät siirtolaisia yhä enemmän ihmissalakuljettajien suojiin.

Meksikon ulkoministeriön mukaan salakuljettajien käsistä löydetyt ihmiset käyvät läpi viranomaishaastattelut, joiden pohjalta päätetään, voivatko he jäädä Meksikoon.

Lue lisää:

Meksikolaiset viranomaiset pysäyttivät siirtolaisia salakuljettaneen kuorma-auton – perävaunuun oli sullottu 51 matkustajaa

Siirtolaiskontrollia kiristäneestä Meksikosta on yhä vaikeampi päästä Yhdysvaltoihin – poliisit kiristävät ja hyväksikäyttävät siirtolaisia

Meksiko tarjoutuu lähettämään etelärajalleen 6 000 sotilasta välttääkseen Trumpin tullit

Lähteet: AFP