Jätekukko testaa uutta tapaa jäteastian tyhjennystietojen tarkistukseen kahdeksalla kierrätyspisteellä – voi laajeta myöhemmin

Kokeilussa on mukana kahdeksan kierrätyspistettä Kuopion ja Siilinjärven alueella.

Kuopio
Kierrätyspiste.
Kierrätyspiste Kuopiossa.Toni Pitkänen / Yle

Kuudentoista kunnan alueella toimiva jätehuoltoyhtiö Jätekukko testaa syyskuun loppuun asti uutta tapaa tarkistaa jäteastin tyhjennysajankohta tai antaa palautetta kierrätyspisteestä. Asiat voi tarkistaa QR-koodin avulla.

Kokeilussa on mukana kahdeksan pistettä Kuopion ja Siilinjärven alueella.

Kierrätyspisteiden jäteastioissa on tarrat, joissa on annettu tarkemmat ohjeet. QR-koodin alta avautuu Jätekukon mukaan keräyspisteen tiedot, jossa on nähtävissä pisteellä olevat astiat ja seuraava tyhjennysajankohta. Näkymästä löytyy myös astioiden tyhjennysrytmi ja linkki lajitteluohjeisiin.

– Kokeilun onnistuessa QR-koodeja saattaa tulla myöhemmin muillekin pisteille, kertoo Jätekukon tietohallintovastaava Hanna Maunula.

Rinki-ekopisteiden siisteyttä on arvosteltu. Niiden törkyisyydestä kanneltiin viime vuonna ministeriöön asti. Tänä kesänä siisteydessä ei ole Ringin operatiivisen johtajan mukaan ollut ongelmia, vaikka päinvastaisiakin kokemuksia on ollut, kuten Savon Sanomien jutusta ilmenee (siirryt toiseen palveluun).

Kuopioon elokuussa 3 uutta pistettä

Kuopiossa on avattu uusi Jätekukon kierrätyspiste Niiralan Keihäskadulle. Pisteellä kerätään kartonki-, muovi- ja lasipakkauksia sekä metallia, paperia ja tekstiiliä.

Viime viikolla kierrätyspiste avattiin Hiltulanlahteen ja loppukuusta sellainen on tulossa Länsi-Puijolle.

Suurin osa ekopisteistä kuuluu Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:lle. Jätekukon ekopistepalvelun kustannukset katetaan perusmaksulla. Niihin viedyt hyötyjätteet toimitetaan kierrätettäväksi materiaalina.

Elokuussa 2019 avattavat pisteet

Niirala, Keihäskatu 3

Hiltulanlahti, Hiltulanlahdenkatu 3

Länsi-Puijo, Rypysuontie 9

Jätekukon ja Rinki-ekopisteiden sijainnit voi tarkistaa kierrätys.info-nimiseltä verkkosivulta (siirryt toiseen palveluun).