1. yle.fi
  2. Uutiset

Washington Post: Epsteinin ruumiinavaus paljasti monimiljonäärin kaulaluiden murtuneen

Seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin kieliluu oli murtunut. Tällainen murtuma voi syntyä, kun ihminen hirttäytyy tai kun häntä kuristetaan.

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein
Seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolema on synnyttänyt lukuisia salaliittoteorioita.AFP

Viime lauantaina kuolleen Jeffrey Epsteinin ruumiinavaus osoittaa hänen saaneen "lukuisia murtumia kaulaluihin" , Washington Post raportoi. (siirryt toiseen palveluun)

Lehti perustaa tietonsa ruumiinavausraportin nähneisiin nimettömiin lähteisiin. Heidän mukaansa Epsteiniltä oli kuollessaan murtunut muun muassa kieliluu.

U-kirjaimen muotoinen kieliluu sijaitsee miehillä muutamaa senttiä aataminomenan yläpuolella. Kieliluu voi murtua hirttäytymisen tai kuristamisen yhteydessä, Washington Postin haastattelemat asiantuntijat kertovat. Heidän mukaansa tällaiset murtumat ovat kuitenkin yleisempiä kuristamalla tehtyjen henkirikosten uhreilla.

Lukuisista seksuaalirikoksista epäilty Epstein, 66, kuoli lauantaina New Yorkissa sijaitsevasta vankilassa. Monimiljonääri oli sellinsä ainoa asukas.

Vankeinhoitovirasto on antanut kuolemasta tähän mennessä vain yhden virallisen lausunnon. Sen mukaan Epstein löydettiin tiedottomana sellistään vankilan erityisosastolla lauantaiaamuna kello 6.30. Pian tämän jälkeen hänet julistettiin kuolleeksi. Viraston mukaan kyseessä oli ”ilmeinen itsemurha”.

Epsteinin kuoleman jälkeen erilaiset salaliittoteoriat tapahtuneesta ovat levinneet verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Tiedossa ei ole, julkaisevatko Epsteinin omaiset myöhemmin ruumiinavausraportin.

Lue lisää:

Oikeusministeriö hyllytti kaksi vartijaa sijoittaja Epsteinin vankilakuoleman tutkinnan ajaksi

Monimiljonääri Jeffrey Epsteinin vankilakuolema jätti avoimeksi monta kysymystä ja lietsoo salaliittoteorioita

Vankilalähteet: Itsemurhan tehneen Epsteinin vankilassa ei ollut riittävästi henkilökuntaa

Lue seuraavaksi