1. yle.fi
  2. Uutiset

Olvilla hyvä alkuvuosi – virvoitusjuomat ja kivennäisvedet virkistivät koko panimoteollisuutta

Olvi-konsernin liiketoiminta kehittyi alkuvuonna suotuisasti etenkin Suomessa, Valko-Venäjällä ja Liettuassa.

juomateollisuus
Virvoitusuomia linjastolla.
Olvin mukaan yhtiön alkoholittomien tuotteiden kysynnän kasvu on jatkunut markkinoilla.Toni Pitkänen / Yle

Virvoitusjuomien ja kivennäisvesien myynti lähestyy Panimo- ja virvoitusjuomaliiton mukaan (siirryt toiseen palveluun) mietojen alkoholijuomien myyntiä. Liiton jäsenyritykset myivät tammi-kesäkuussa 178 miljoonaa litraa alkoholittomia juomia ja 216 miljoonaa litraa alkoholia sisältäviä juomia.

Alkoholittomien juomien menekki oli myös yksi syistä, minkä vuoksi iisalmelainen juomavalmistaja Olvi nosti liikevoittoaan ja -vaihtoaan huhti-kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna. Liikevoitto nousi yli kolme prosenttia miltei 20 miljoonaan euroon ja liikevaihto vajaat seitsemän prosenttia 124 miljoonaan euroon.

Konsernin liiketoiminta kehittyi puolivuotiskatsauksen mukaan hyvin etenkin Suomessa, Valko-Venäjällä ja Liettuassa. Kevään volyymeissa Suomessa ei kuitenkaan päästy aivan vuoden takaiselle tasolle, jolloin toukokuun kovat helteet kasvattivat juomien menekkiä.

– Uutuudet ovat saaneet laajan jakelun, vienti on kasvanut ja alkoholittomien tuotteiden kysynnän kasvu on jatkunut markkinoilla, kertoi Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho tiedotteessa.

Lue seuraavaksi