1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin alkoi Taiteiden yö Helsingissä – katso kuvat ensimmäisistä juhlijoista

Tasavuosia juhliva Taiteiden yö veti jo alkuillasta runsaasti väkeä Helsingin keskustaan. Tapahtuma on rauhoittunut villeistä vuosistaan, jolloin Taiteiden yö oli myös koulujen aloitusjuhla. Näin ei enää ole. Jututimme kymmentä porukkaa heidän suunnitelmistaan illan varalle.

Taiteiden yö

1

"Ei mitään suunnitelmaa"

Iida Kilpeläinen ja Elsie Monye ajelehtivat Taiteiden yössä. Matka jatkuu ehkä johonkin Helsingin museoista.

Kaksi naista
Iida Kilpeläinen ja Elsie Monye.Laura Hyyti / Yle

2

"Me mennään drag-bingoon"

Mika Virta ja Satu Salin pääsivät pitkästä aikaa kahdestaan Taiteiden yöhön. Molemmat ovat tapahtuman konkareita. Pariskunta lähti ensin syömään, ja sieltä matkan oli tarkoitus jatkua drag-bingoon.

Mies ja nainen polkupyörien kanssa
Mika Virta ja Satu Salin.Laura Hyyti / Yle

3

"Menen kavereiden kanssa Teurastamolle"

Ranskalainen Claire Delhom nappasi demarikansanedustajan tarjoaman ilmaishattaran ja jatkoi matkaa Töölönlahdelle. Määränpäänä oli Teurastamo Suvilahdessa.

Nainen hattaran kanssa
Claire Delhom.Laura Hyyti / Yle

4

"Tulimme tunnelman takia"

Johannes ja Vilma Grasberger sekä Juulia Räihä lähtivät Taiteiden yöhön, koska myös kaikki muut ovat siellä. "Tunnelma ja ihmiset vetävät tänne".

Perhe
Johannes ja Vilma Grasberger sekä Juulia Räihä.Laura Hyyti / Yle

5

"Nuoriso on rauhoittunut"

Mikko Riiheläinen Aseman lapsista kertoi, että Taiteiden yö on rauhoittunut nuorison osalta. Vielä 2010-luvun alussa oli toisin, kun tapahtuma oli myös koulujen aloitusjuhla koko pääkaupunkiseudulla. Vantaan nuorisotyöntekijät komppaavat.

Nainen ja kaksi miestä
Mikko Riiheläinen, Emma Kallunki ja Sauli Taipale.Laura Hyyti / Yle

6

"Oodissa luetaan Kafkaa. Sinne!"

Mika Kukkonen muistaa käyneensä Taiteiden yössä jo 1990-luvulla. Tapahtuma jäi useiden vuosien ajan väliin, koska Kukkonen oli ulkomaan komennuksella. Tätä miestä vie eteenpäin kirjallisuus.

Mies
Mika Kukkonen.Laura Hyyti / Yle

7

"Syömme ensin piknikin"

Noora Koskimaa ja Ylva Sinkkonen nauttivat piknikin Musiikkitalon rinteessä. Matkan oli tarkoitus jatkua "fiiliksen mukaan". Taiteiden yöhön kuuluu improvisaatio.

Kaksi naista syö sipsejä ja anuttii viiniä
Noora Koskimaa ja Ylva Sinkkonen.Laura Hyyti / Yle

8

"Me mennään koira-piirustukseen"

Siru Tukiainen ja Minttu Kokko ottivat kaiken irti elokuun auringosta. Ystävät olivat matkalla koira-piirustukseen. Siinä koiraa piirretään kuin elävää mallia.

Kaksi naista makaa maassa.
Siru Tukiainen ja Minttu Kokko.Laura Hyyti / Yle

9

"Ensimmäinen kerta"

Laura Petäjä kertoi osallistuvansa ensimmäistä kertaa kunnolla Taiteiden yöhön. Hän oli matkalla kuuntelemaan portugalilaista fadoa. Kokkolasta Helsinkiin muutamia vuosia sitten muuttanut nainen on aiemmin vain kävellyt tapahtuman ohi.

Nainen
Laura Petäjä.Laura Hyyti / Yle

10

"Menemme vielä kuorojen kierrokselle"

Sanna Östman ja Viljam Vänttinen jonottivat kansalaistorille avattuun labyrinttiin. "Arboriaan" oli jatkuva jono. Matkan oli tarkoitus jatkua Amos Rexiin ja sieltä kuorojen kierrokselle.

Nainen ja poika
Sanna Östman ja Viljam Vänttinen.Laura Hyyti / Yle
Lue seuraavaksi