1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyhäjärvi

Pyhäjärvi ja eurooppalaiset kohtalotoverit etsivät yhteistyöstä voimaa tuleviin työpaikkamuutoksiin

Pyhäsalmen kaivoksen ehtymisellä on laajat työllisyysvaikutukset, joihin varaudutaan laajassa kehityshankkeessa.

Pyhäsalmen kaivos jatkaa toimintaansa ainakin vuoden 2021 keväälle. Kuva: Juhopekka Pietilä / Yle

Pyhäjärven seutu on päässyt mukaan eurooppalaiseen kehityshankkeeseen, jossa tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Taustalla on Pyhäsalmen kaivoksen ehtyminen, ja sen alueelle heijastuvat työllisyysvaikutukset.

Nelivuotisen hankkeen tavoitteena on lisätä pk-yritysten kilpailukykyä. Tukitoimenpiteet suunnataan syrjäisemmille alueille, joilla on tapahtumassa huomattava ja ennakoitu muutos yritys- ja työllisyystilanteessa, kertoo tutkijatohtori Katariina Ala-Rämi Oulun yliopistosta.

– Eurooppalaisittain tarkasteltuna kaikki alueet ovat hieman harvempaan asutuilla alueilla, ja kaikissa on yhteistä se, että niistä on lähdössä iso työllistäjä. Muutosta pyritään ennakoimaan, ja tavoitteena on löytää käytännön tukea yrityksille..

Pyhäjärven ja Suomen lisäksi mukana on seitsemän muuta kohdealuetta Isosta-Britanniasta, Itävallasta, Italiasta, Unkarista, Espanjasta, Puolasta ja Liettuasta

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)