1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. radiokanavat

Radio Kajaus vaihtaa omistajaa – kanava jatkaa entisellään

Sanoma Media Finland ostaa Aito Radiot ja Business FM:n, jotka siirtyvät osaksi Nelonen Median radioita.

radiokanavat
Läheltä
Yle

Valtioneuvosto on hyväksynyt torstaina kauppojen kohteena olevien radiotoimintojen ohjelmistolupien säilymisen, vaikka määräysvalta yhtiöissä tulee siirtymään Sanoma Media Finlandille.

Aito Radioiden kanavat ovat Aito Kajaus, Aito Iskelmä, Aito Hitti sekä televisiossa kanavanippu C:n alueella näkyvä Aito Iskelmä Harju & Pöntinen. Aito Radioita on pyörittänyt Kevyt Kanava Oy, ja Business FM:n taustalla on Businessradio Finland Oy.

Aito Kajaus eli Radio Kajaus (siirryt toiseen palveluun) Oy on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista. Se perustettiin Kajaanissa vuonna 1989.

Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harju ei kommentoi kauppoja tässä vaiheessa, sillä viestintävastuu on Sanoma Media Finlandilla. Yle ei tavoittanut ostajatahoa.

Sanoma on radioiden markkinajohtaja alle 55-vuotiaiden keskuudessa.

Kanavat jatkavat entisellään. Aito Radioiden työntekijät siirtyvät kaupan myötä vanhoina työntekijöinä osaksi Sanoma Media Finlandia ja Nelonen Mediaa. Kauppojen odotetaan toteutuvan lähiviikkojen aikana.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi