Essote käynnistää kaikkia työntekijöitään koskevat yt-neuvottelut elokuun lopulla

Säästötoimet vaativat neuvotteluja vetävän muutosjohtaja Sami Sipilän mukaan huomattavasti laajempia toimia kuin vuosi sitten.

yhteistoimintamenettely
Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.
Esa Huuhko / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä käynnistää yhteistoimintaneuvottelut elokuun lopussa. Yt-menettely koskee Essoten koko henkilöstöä ja kaikkia toimintoja.

Asiasta päätti Essoten hallitus torstain kokouksessaan.

Säästötavoitteiden saavuttaminen edellyttää neuvotteluja vetävän Essoten muutosjohtajan Sami Sipilän mukaan huomattavasti laajempia toimia kuin vuosi sitten vastaavissa neuvotteluissa.

Essoten hallituksen mukaan tämän vuoden talouden tasapainotustoimenpiteiden lisäksi vuosille 2020–2021 tarvitaan noin 15 miljoonaa euroa lisää vyön kiristystä kulutason madaltamiseksi pysyvästi.

Kuntayhtymän pyrkimys on vähentää hallinto- ja tukipalveluista 50 henkilötyövuotta, ja muualta organisaatiosta kustannuksia halutaan vähentää yhdeksän miljoonaa euroa.

Muun muassa henkilöstön vähennystavoitteet tarkentuvat neuvotteluesityksen valmistelun ja yt-neuvottelujen aikana. Neuvotteluissa selvitetään eläköitymisten ja määräaikaisuuksien vaikutus talouden sopeuttamistarpeeseen.

– Tämänhetkinen ennuste osoittaa, että aiemmin sovitut ja jo aloitetut toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi eivät ole riittäviä, neuvotteluja vetävä Sipilä sanoo tiedotteen mukaan.

Essoten mukaan yt-neuvottelujen taustasyynä on kuntayhtymän toimintaa rahoittavien jäsenkuntien hankala taloudellinen tilanne.

Vuoden ensimmäisen puolikkaan osavuosikatsauksen perusteella kuntayhtymän kuluvan vuoden alijäämäksi ennakoidaan 22 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essote on aloittamassa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Essoten tavoitteena 15 miljoonan euron säästöt lähivuosina – säästökuuri osuu erityisesti hallinto- ja tukipalveluihin