1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hongkong

Ranskalainen "hämähäkkimies" välitti rauhanviestin Hongkongissa – video näyttää vikkelän kiipeämisen pilvenpiirtäjään

Ranskalainen huimapää on aiemminkin kiipeillyt korkeisiin rakennuksiin muun muassa Lontoossa ja Dubaissa.

Hongkong
hämähäkkimiehenä tunnettu ranskalainen kiipeilijä kapuaa pilvenpiirtäjään Hongkongissa
Kiipeilijä Robert Alain ripusti pilvenpiirtäjään rauhaa julistavan lakanan.EPA-EFE

Ranskalainen "hämähäkkimieheksi" ristitty kiipeilijä Alain Robert kiipesi hongkongilaiseen pilvenpiirtäjään ja levitti sen seinälle rauhaa julistavan lakanan. Lakanassa on sekä Kiinan että Hongkongin liput sekä käden puristus rauhaa symboloimassa.

Robert kiipesi korkeuksiin paljain käsin ja ilman valjaita. 283-metrinen pilvenpiirtäjä sijaitsee keskeisellä liikepaikalla ja sen omistaa Hongkongin rikkain mies Li Ka-shing.

Robertin tempaus kesti noin tunnin ja keräsi valtavasti huomiota. Hämähäkkimies pidätettiin näytöksen jälkeen. Voit katsoa tunnelmia paikan päältä alla olevasta videosta.

Kokenut huimapää

Väkivaltaisiksikin äityneet mielenosoitukset Hongkongissa ovat jatkuneet jo kymmenettä viikkoa.

– Olen melko varma, että on olemassa tapa ratkaista ongelmat Kiinan kanssa. Se on viestini, Robert sanoi pian tempauksensa jälkeen.

Robert on aiemminkin saanut huomiota kiipeilemällä korkeuksiin esimerkiksi Britanniassa, Ranskassa, Indonesiassa ja Filippiineillä. Dubaissa mies kiipesi 828 metriä korkean pilvenpiirtäjän huipulle.

Hongkongilaiseen pilvenpiirtäjään Robert kiipesi jo kolmatta kertaa. Vuosi sitten häntä kiellettiin kiipeämästä rakennuksiin Hongkongissa. Kielto päättyi kaksi viikkoa sitten.

Lue lisää:

Hämähäkkimies kiipesi pilvenpiirtäjään Lontoossa – huipulla odotti poliisi ja pidätys

Aseistetut kiinalaispoliisit harjoittelevat Hongkongin rajalla – Kiinan Britannian suurlähettiläs: "Meillä on tarpeeksi voimaa tukahduttaa levottomuudet"

Trump ilmaisee olevansa huolissaan, että Hongkongin tilanne ratkaistaan väkivalloin – aikoo pian puhua Xin kanssa puhelimitse

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi