Suuri palohälytys osoittautui äkkiä pieneksi palonaluksi kalatehdas Hukkasella

Kalaneuvos on Suomen suurin kala-alan yritys.

Sastamala
Kartta Kalaneuvoksen sijainnista
Mari Siltanen / Yle

Sastamalassa oli pieni tulipalo kalatehtaalla. Hälytys tuli kello 10.39 perjantaina aamulla. Suuri palohälytys osoittautui äkkiä pieneksi palonaluksi.

Tulipalo oli Hukkasentiellä, jossa kalaneuvos Hukkasella on tehdas.

Toimitusjohtaja Veijo Hukkanen sanoo, että tilanne oli ohi nopeasti. Palonalku johtui siitä, että hulevesiputki lämpeni hitsauksen aikana tehtaan laajennusosassa. Pieni palonalku oli sammutettu nopeasti, eikä tulipalosta tullut vahinkoja.

Pelastuslaitoksen mukaan avua ehti tulla useasta katon viemäriaukosta. Henkilökunta sammutti palon. Pelastuslaitoksen mukaan oli tehokkaan alkusammutuksen ansiota, että palo ei päässyt leviämään kattorakenteisiin.

Yhdesän henkilöä altistui tilanteen alkuvaiheessa savukaasuille, mutta ketään ei tarvinnut viedä jatkohoitoon. Palokunta varmisti rakenteet lämpökameralla.

Kalaneuvos on Suomen suurin kala-alan yritys. Kalaneuvos päätti yli vuosi sitten laajentaa tehdastaan yli 20 miljoonalla Sastamalassa.

Kalaneuvos valmistaa kalatuotteita vuosittain yli 11 miljoonaa kiloa. Sastamalan tehtaalla oli töissä viime vuonna noin 110 henkilöä.

Kalaneuvos on perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1975 lähtien.

Nykyinen tehdas on kooltaan noin 5 000 neliömetrin kokoinen. Yrityksen historian suurin laajenus kaksinkertaistaa tuotantotilat yli 11 000 neliömetriin.

Lue lisää:

Kalaneuvos tekee 20 miljoonan jätti-investoinnin Sastamalaan