1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

"Olemme pikkufestareitten Cheek", sanoo suositun Koiteli Elää -festivaalin johtaja

Pienimuotoisen Kiimingin Koitelinkosken musiikkifestivaalin suosio yllätti tänä vuonna jopa järjestäjät.

Oulu
Koiteli elää musiikkifestivaalin festivaalijohtaja Sirpa Eskola 2019.
Koiteli elää -festivaali on Sirpa Eskolan mukaan onnistunut paljolti sen takia, että siellä on onnistuttu alusta lähtien luomaan yleisön kanssa hyvä vuorovaikutus ja yhteishenki.Risto Degerman / Yle

Ensimmäisessä Koiteli elää -festivaalissa yhdeksän vuotta sitten lippuja myytiin vielä festivaalipäivänäkin, mutta vuosien kuluessa festivaalin suosio on suorastaan räjähtänyt.

Huomisen festivaalin pari tuhatta lippua myytiin loppuun heti myynnin alkaessa muutamassa minuutissa.

– Olenkin sanonut, että me ollaan pikkufestareitten Cheek, kun myydään liput loppuun niin nopsasti. Se on tietenkin aivan älyttömän ihana asia aina, Sirpa Eskola sanoo.

Eskolan mukaan järjestäjille on usein ehdotettu Koiteli elää tapahtuman jatkamista vielä seuraavalla päivällä, mutta toistaiseksi on pysytelty yksipäiväisessä tapahtumassa jo senkin takia, että työt tehdään pienen taustayhdistyksen talkoina.

– Toisaalta ensi vuosi on festivaalin kymmenes vuosi ja saa nähdä miten silloin toimitaan, festivaalijohtaja sanoo.

Eskolan mielestä festivaalin onnistumisessa on auttanut nimenomaan Koitelinkosken alue ja sen upea luonto sekä festivaaliyleisön hyvä keskinäinen henki.

– Tokihan musiikki ja kaikki se muukin on tärkeää, mutta kyllä minusta tämän tapahtuman syvin olemus on ihmisissä ja ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, Sirpa Eskola sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi