1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posti Group Oyj

Suuri määrä kirjeitä ja lähetyksiä levisi pitkin poikin maantietä kesken Postin kuljetuksen – osa kuorista voinut jäädä maastoon

Posti pahoittelee tapahtunutta ja pyytää palauttamaan Ysitien varresta vielä löytyvät kirjeet takaisin Postille.

Postin mukaan kaikki maastoon pudonneet kirjeet ainakin pyrittiin keräämään takaisin. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Suuri määrä kirjeitä ja muuta postia levisi maastoon keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kuopion ja Suonenjoen välillä Pohjois-Savossa. Epäonninen tapahtuma sattui Ysitiellä.

Syynä kirjeiden leviämiseen oli Postin mukaan rekan oven lukitusmekanismin pettäminen. Lähetyksiä levisi maastoon Postin arvion mukaan joitakin tuhansia.

Yritys pahoittelee tapahtunutta ja siitä asiakkailleen aiheutunutta haittaa.

Postin mukaan kaikki lähetykset yritettiin kerätä talteen, mutta on mahdollista, että kirjeitä löytyy Ysitien varrelta edelleen.

– Keräsimme niitä sen yön ja saimme apua jopa poliiseilta. Eilen kävimme vielä päivänvalossa koko reitin läpi kahteen kertaan, eikä sieltä enää löytynyt kuin muutama kirje, Postin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki sanoi hetki sitten Ylelle.

Hänen mukaansa on silti mahdollista, että joku lähetyksistä jäi edelleen huomaamatta.

Posti pyytääkin ihmisiä palauttamaan maastosta vielä mahdollisesti löytyvät lähetykset takaisin Postille. Löytyneen lähetyksen voi tipauttaa lähimpään kirjelaatikkoon tai viedä lähimpään palvelupisteeseen, josta se ohjataan oikealle vastaanottajalle.

Levinnyt posti peräisin Itä-Suomesta

Rajamäen mukaan kadulle päätyneet kirjeet oli lähetetty tämän viikon keskiviikkona Itä-Suomen alueelta Oulu–Pohjanmaa-suuntaan sekä Pirkanmaa–Satakunta-suuntaan.

– Jos odottaa Itä-Suomesta postia, joka ei tulekaan, ja lähetyspäivämäärä täsmää, kannattaa tiedustella asiaa asiakaspalvelustamme. Samoin silloin, jos on tuona päivänä laittanut Itä-Suomesta postia noihin kahteen suuntaan eikä vastaanottaja kuittaa saaneensa lähetystä, Rajamäki sanoo.

Hänen mukaansa vastaavat tapaturmat eivät ole Postille ennenkuulumattomia, mutta harvinaisia kylläkin.

Rajamäki ei halua arvioida, montako vastaavanlaista tapausta postinkuljetuksessa on sattunut esimerkiksi viimeisen vuoden sisällä.

– Kuljetamme niin suuria määriä erilaisia lähetyksiä, että joskus vahinkoja sattuu. Nämä ovat kuitenkin yksittäistapauksia, Rajamäki toteaa.

Osa lähetyksistä vaurioitui ja likaantui lentäessään katuun siinä määrin, että ne jaetaan asiakkaille saatteen kera. Tämä on Rajamäen mukaan normaali käytäntö silloin, jos kirjekuori esimerkiksi repeytyy lähetyksessä.

Aiheesta kertoi tänään ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty 16.8.2019 kello 14:44: Lisätty juttuun Postin edustajan kommentit ja tieto kirjeiden määrästä sekä siitä, mistä mihin tielle levinneet kirjeet olivat matkalla.

Tarkennettu 18.8.2019 kello 10:16: Jutun toisessa lauseessa ollut sana "tapaturma" vaihdettu sanoiksi "epäonninen tapahtuma".