Pattijoki aikoo kääntää tiukat tappiot voitoiksi Sotkamoa vastaan Superpesiksen pudotuspeleissä

Pattijoen Urheilijat haastoi kestomenestyjä Sotkamon runkosarjassa ja pyrkii ottamaan voitokkaan askeleen mitalipeleihin.

Raahe
Topi Kosonen
Lukkari Topi Kosonen johtaa Pattijoen kohti Sotkamoa Superpesiksen pudotuspelien avauskierroksella.Tomi Hänninen

Miesten Superpesiskausi jatkuu perjantaina alkavilla pudotuspeleillä.

Pohjois-Suomessa tarjolla on paikalliskamppailu, kun Pattijoen Urheilijat lähtee haastamaan Sotkamon Jymyä, joka runkosarjassa voitti joukkueiden kaikki neljä kohtaamista.

Pattu ei ollut Sotkamoa vastaan aseeton, sillä kahdessa ottelussa ratkaisua haettiin supervuoroparista. Tiukat pelit Sotkamoa vastaan antavat uskoa ratkaisuotteluihin, kertoo Pattijoen pelinjohtaja Jussi Haapakoski.

– Jos me pystymme tasaisesti kamppailemaan jaksovoitoista, niin se tarkoittaa myös mahdollisuutta otteluvoittoihin, Haapakoski laskeskelee.

Pattijoki ja Sotkamo ovat 20 vuoden aikana mitelleet keskenään joskus kovinkin kuumasti muun muassa kolme kertaa loppuottelussa, joissa Sotkamo on vienyt kaksi mestaruutta ja Pattijoki yhden.

– Menneisyyttä en sinänsä lähde kommentoimaan, mutta tiukka vääntö on varmasti tulossa, Haapakoski arvioi.

Sen verran historian havinaa Haapakoski kuitenkin kuulostelee, että vuoden 1999 pesispaukku maistuisi Pattijoen pelinjohtajalle. Tuolloin Pattu pudotti runkosarjan voittaneen Sotkamon Jymyn pudotuspelien avauskierroksella.

– Se kyllä maistuisi, ja sitä lähdemme tavoittelemaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)