1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinna on syksyn pois käytöstä – "Sitä emme tiedä, palaammeko koskaan takaisin"

Sissilinnassa ilmenneet sisäilmaongelmat siirtää osan toiminnoista ja esityksistä toisiin tiloihin.

Kajaanin kaupunginteatteri
Näyttelijät Teija Töyry ja Antti Hovilainen Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen -näytelmässä.
Lastenesitys Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen saa kantaesityksensä 7. syyskuuta Ristijärven Virtaalassa. Ia Samoil

Kajaanin kaupunginteatterin alueteatterin kotinäyttämö Sissilinna ei ole tänä syksynä teatterin käytössä rakennuksessa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi.

– Sitä emme tiedä, palaammeko koskaan takaisin Sissilinnaan. Sisäilmatutkimukset ovat käynnissä ja odotamme niistä tuloksia, mutta täytyyhän meidän tietää, missä kevään esitykset näytetään, sanoo teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen.

Alueteatterin harjoitukset ja Kajaanissa järjestettäviksi suunnitellut esitykset siirtyvät ainakin loppuvuodeksi väistötiloihin.

– Kesän alussa oli epävarmaa, missä esitykset esitetään ja missä harjoitellaan. Onneksi on löytynyt hyviä yhteistyökumppaneita ja nyt meillä on tilat, Kinnunen kertoo.

Fundamentalisti-näytelmää harjoitellaan aluksi Kainuun Ammattiopistolta vapautuneessa Timperintie 3:n liikuntasalissa. Myöhemmin harjoitukset siirtyvät Piippolan ammatti- ja kulttuuriopistolle Piippolaan, missä ovat myös Fundamentalistin ennakkoesitys ja ensi-ilta. Kajaanissa Fundamentalisti esitetään Generaattori-näyttämöllä.

Lastenesitys Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen harjoitellaan Timperintie 3 liikuntasalin aulassa. Ensi-ilta pidetään Ristijärven monitoimitalo Virtaalassa. Kajaanin esityspaikkana on Teppanakeskus.

Autuas elämän arpa esitetään Teatteritalon aulassa. Yksin sinun esitetään Teatteritalolla.

Teatteritalolla toimitaan Kinnusen mukaan normaalisti. Teatterin kotisivuilla ja lipunmyynnissä on ajantasaiset tiedot kaikista esityksistä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi