Sotilasvalatilaisuudet kiinnostivat tuhansia Jalasjärvellä ja Kurikassa

Vajaan 1000 alokkaan läheisiä ja muita kiinnostuneita oli seuraamassa tilaisuuksia arviota 3500-4000 henkilöä.

alokkaat
Valatilaisuus Jalasjärvellä 16. elokuuta 2019
Puolustusvoimain varusmiessoittokunta Parolan panssariprikaatista huolehti Jalasjärven ja Kurikan valatilaisuuksien musiikista.Antti Haavisto / Yle

Porin prikaatissa heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet järjestettiin Niinisalon varuskunnassa palvelevien osalta tänään perjantaina Jalasjärvellä ja Kurikassa.

Tilaisuuksiin osallistui vajaat 1000 alokasta läheisineen. Alokkaiden läheisten ja muiden kiinnostuneiden määräksi puolustusvoimista arvioidaan noin 3500-4000 henkeä.

Sotilasvala Kurikan Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla 16. elokuuta 2019
Perjantain valatilaisuuksiin osallistui vajaa 1000 alokasta. Alokkaiden läheisiä ja muita kiinnostuneita arveltiin paikalla olleen 3500-4000 henkilöä.Mirva Ekman / Yle

Perjantaina aamupäivällä järjestettiin Satakunnan tykistörykmentin tilaisuudet Jalasjärvellä ja iltapäivällä Pohjanmaan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 2. huoltokomppanian tilaisuudet Kurikassa.

Valatilaisuuksien yhteydessä ollut kalustonäyttely kiinnosti myös kävijöitä. Tilaisuuksien musiikista huolehti Puolustusvoimain varusmiessoittokunta Parolan panssariprikaatista.

Kalustonäyttely valatilaisuuden yhteydessä kiinnosti kävijöitä.
Kalustonäyttely valatilaisuuden yhteydessä kiinnosti kävijöitä.Antti Haavisto / Yle

Valatilaisuudet maakunnissa

Puolustusvoimain valatilaisuudet on tuotu maakuntiin viime vuosina. Porin prikaatin vastuulla on Länsi-Suomesta viisi maakuntaa, muun muassa pohjalaismaakunnat. Toimintaa on pyritty tekemään näkyväksi maakunnissa.

Valatilaisuuksista on saatu hyvää palautetta ja kapteeni Timo Hiljasen mukaan kunnat ja kaupungit ovat suhtautuneet puolustusvoimain pyyntöihin tilaisuuksiin liittyen suopeasti.

– Kaikki, mitä on pyydetty, on saatu, Hiljanen sanoo.

Aamulla Jalasjärveltä alkanut valapäivä jatkui Kurikassa pitkälle iltapäivään. Valan jälkeen alokkaat pääsivät läheistensä kyydissä tai muilla kulkuvälineilä valalomalle.