Mies kuoli Haapaveden rivitalopalossa – neljä asuntoa tuhoutui palossa täysin

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Haapavesi
Läheltä
Yle

Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla on kuollut mies rivitalon tulipalossa, kertoo Oulun poliisi. Savusukeltaja pelasti tajuttoman miehen asunnostaan, mutta vuonna 1972 syntynyt mies kuoli elvytyksestä huolimatta.

Viiden huoneiston rivitalo paloi pahoin perjantai-iltapäivänä. Neljä asuntoa tuhoutui täysin, mutta yksi asunnoista saatiin säästettyä palolta, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Matti Virtanen kertoi aiemmin STT:lle. Tulipalon jälkisammutus jatkuu vielä yöhön asti.

Virtasen mukaan tulipalossa ei loukkaantunut muita ihmisiä. Muut asukkaat pääsivät asunnoistaan pois omatoimisesti. Myös viereinen rivitalo evakuoitiin aiemmin runsaan savunmuodostuksen vuoksi.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Rautionkujalla syttyneestä tulipalosta hieman kello kahden jälkeen iltapäivällä. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, tulessa oli rakennuksen keskiosassa sijainnut huoneisto. Huoneiston palo saatiin sammutettua, mutta tuli ehti levitä rivitalon ullakolle. Ullakko paloi neljän huoneiston osalta. Asunnot ovat myös kärsineet mittavia vesivahinkoja.

Palosta levisi runsaasti savua Haapaveden keskustan suuntaan, ja pelastuslaitos kehotti lähellä asuvia sulkemaan ovet ja ikkunat.

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisin mukaan myös palossa kuolleen miehen kuolinsyy on vielä epäselvä. Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat yhdessä syttymissyytä, ja poliisi selvittää miehen kuolemansyytä.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan kello 20.08.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)