Milla Bruneau johtamaan Euroopan vihreä pääkaupunki -hanketta – jättää Lahden valtuuston puheenjohtajuuden

Bruneau toimii hankkeen johtajana ja Saara Vauramo ohjelmajohtajana.

Euroopan ympäristöpääkaupunki
Lahtelainen kokoomuspoliitikko Milla Bruneau
Milla Bruneau kertoo saaneensa useita työtarjouksia vaalien jälkeen.Petri Lassheikki / Yle

Milla Bruneau (kok.) on nimitetty valmistelemaan Euroopan ympäristöpääkaupunki -teemavuotta 2021. Samalla hän luopuu Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajuudesta.

Bruneau ryhtyy valmistelemaan hanketta yhdessä Saara Vauramon kanssa. Vauramo jää virkavapaalla Lahden ympäristöjohtajan tehtävistä. Bruneau toimii hankkeen johtajana ja Vauramo ohjelmajohtajana. Nimitykset teki kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Bruneau jäi kevään eduskuntavaaleissa varasijalle ja päätti sen jälkeen jäädä miettimään, mitä haluaisi tehdä seuravaksi. Vaihtoehtona oli myös paluu vanhojen töiden pariin.

– En ole varsinaisesti ollut työnhaussa, mutta työtarjouksia on tullut, Bruneau mainitsee.

TV- ja viihdealan tuottajana ja johtotehtävissä työskennellyt Bruneau kertoo saaneensa työtarjouksen Pekka Timoselta, joka otti häneen yhteyttä puolitoista viikkoa sitten. Bruneau kertoo asettavansa riman korkealle teemavuoden valmistelussa.

– Kun jotain tehdään, niin tehdään parempaa kuin odotetaan. Erityisesti toivon, että paikalliset yritykset huomavaat teemavuoden tarjoamat mahdollisuudet.

Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Bruneau on ottamassa hankkeen vetovastuun 8 300 euron kuukausipalkalla. Vauramon kokonaispalkaksi on sovittu lehden tietojen 6 200 euroa.

Yle ei tavoittanut kaupunginjohtaja Pekka Timosta kommentoimaan rekrytointeja.