Käsipalloseura Cocksin uusi punakeltainen kotiareena on valmis

Avajaisia vietetään Riihimäellä viikonloppuna.

Riihimäen Cocks
Riihimäen Cocksin uusi käsipallohalli sisältä kuvattuna
Cocks Areena päivää ennen avajaisia.Tiina Kokko / Yle

Alkavana syksynä käsipalloseura Riihimäen Cocks pääsee pelaamaan tuliterässä hallissa. Punakeltaisesta Cocks Areenasta hyötyvät myös seuran juniorit.

Seuran tuore toiminnanjohtaja Kristian Alanen sanoo, että puitteet uudella areenalla paranevat entisestään. Riihimäellä Cocks on tähän asti pelannut Urheilutalolla, jonka kenttä on ollut kansainvälisestä näkökulmasta liian lyhyt. Nyt vaatimukset täyttyvät.

– Mehän olemme pyrkineet viemään toimintaa ammattimaisempaan suuntaan koko ajan. Tämä on tavallaan jatkumo tälle työlle. Pelaajilla on puitteet, joissa pystyy toimimaan, kuten ammattiurheilija toimii.

Cocks Areenaan mahtuu katsojia 2 500. Valtioneuvosto myönsi hallin rakentamiseen 750 000 euron avustuksen, muuten halli on rakennettu yksityisvaroin, kertoo Cocksin tiedote viime vuodelta.

Areenalla on tarkoitus tehdä muutakin kuin pelata käsipalloa.

– Taloudellisesti kannattavaa ei varmaan olisi pelata pelkästään käsipalloa. Meille tulee muunkinlaisia tapahtumia pitkin vuotta messuista konsertteihin. Kaikenlaista tullaan järjestämään, että saadaan pidettyä valot päällä.

Alasen mukaan messuja ja tapahtumia on luvassa jo tämän vuoden puolella.

Cocks on valtakunnan ykkönen

Cocksin miesten joukkue voitti keväällä Suomen mestaruuden käsipallossa jo seitsemännen kerran peräkkäin. 2000-luvulla mestaruuksia on kertynyt kaikkiaan 11.

Joukkue on pelannut menestyksekkäästi myös Baltian liigaa sekä ottanut merkittäviä askelia Mestarien liigassa. Baltian liigaa Cocks ei alkavalla kaudella pelaa, mutta Mestarien liiga saa jatkoa.

Baltian liigasta Cocks jättäytyi pois, koska joukkue ei saa pelata kotipelejään Riihimäellä, vaikka uusi halli ja kenttä täyttävät vaatimukset.

Jo viime vuonna Cocks joutui pelaamaan liigan kotipelinsä Virossa. Tulkintana on, että Baltian liigan pelit pitää pelata Baltiassa. "Yhteistyöneuvotteluissa arvomaailmat eivät kohdanneet", luonnehtii Cocksin puheenjohtaja Jari Viita seuran tiedotteessa syytä Baltian liigasta luopumiseen.

Cocksin kotiareenan viikonlopun avajaisissa pelataan muun muassa näytös- ja ystävyysotteluita.